Öne Çıkanlar eray ucuzal barbaros şansaş spotlight filmi ittihat terakki salyangoz kremi

Twitter'da PKK propagandası skandalı!

Buna göre 10 madde olması gereken TT listesinde dün akşam yalnızca "PKK'ya yönelik operasyonların 'katliam' olarak nitelendiren" bir başlık vardı.



BAZILARINDA GÖRÜLDÜ BAZILARINDA GÖRÜLMEDİ

Çok sayıda kullanıcı Türkiye trend topic listesindeki ilk 10 bölümünde sadece bir başlıkla karşılaştı. Kısa sürede milyonlarca kullanıcıda yaşanan sorunun devam ettiği görülürken, bazı kullanıcılara ise sorunun yansımıyor olması dikkati çekti.

PKK BAŞLIĞI

Listenin ilk sırasında yer alan başlığın ise konusu tartışmalara yol açtı. Yakın zamanda "devleti katliam yapmakla suçlayan akademisyenlerin" imza attığı "metindeki ithamları hatırlatan bu TT başlığı" tepki de çekti.

UZUN SÜRE KALDI

Cizre'deki terör operasyonlarının 'katliam' olarak nitelendiği başlık, uzun süre birçok kullanıcının TT listesinde tek başına yer buldu.

NASIL ÇÖZÜLECEK?

Söz konusu TT listesinde yaşanan sorunun 'kişiselleştir' kısmındaki ayarlardan düzeltilebileceği açıklandı.

RESMİ AÇIKLAMA YOK

Twitter yetkililerinden henüz yaşanan büyük skandala dair resmi bir açıklama yapılmadı.

NE OLMUŞTU?

Kanal D'de yayınlanan Beyaz Show'a katılarak Diyarbakır'dan aradığını ve öğretmen olduğunu iddia eden Ayşe Çelik isimli bri kadın dakikalarca PKK propagandası yapmış, Beyazıt Öztürk de göz yummak bir yana kadına destek vermişti. Konu ile ilgili MEB'den açıklama gelmiş. Diyarbakır'da Ayşe Çelik isminde 3 öğretmene ulaşıldığını fakat 3 ismin de Beyaz'a katılan Ayşe Çelik olmadığı belirtilmişti. Konu ile ilgili önce Kanal D'den deaçıklama gelmişti. Ardından Beyazıt Öztürk Kanal D akşam haberlerine katılarak canlı yayında açıklama yapmış ve özür dilemişti. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı da ünlü sunucu hakkında soruşturma başlatmıştı.

Ardından aynı propaganda ATV'de yayınlanan Nihat Hatipoğlu'nun programında gerçekleştirilmiş. Küçük bir kız öğrenciye "Öldürmek kötü birşey değil mi? O zaman neden öldürüyorlar? Diyarbakır'da Cizre'de Şırnak'ta..." sorusu sordurulmuş, Hatipoğlu da "kapatın hendekleri, silahları kaldırın, devletle savaşmayın" demişti.

Beyaz Show'un bir sonraki programında da öğretmen olduğunu iddia eden kadına açılan soruşturmayı protesto eden öğrenciler, canlı yayında "Ayşe öğretmen yalnız değildir" sloganı attılar. Sloganın "A..." sı duyulduğu an sesi kesen Kanal D ekibi, hızlıca reklama gitti ve geri dönüldüğünde de eylemciler stüdyodan çıkarılmış, program bitirilmişti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.