Öne Çıkanlar türkiye suriye putin son dakika erdoğan

Ve açıklandı! Su damlası devreye giriyor

Türkiye, Suriye sınır hattında ve karakollarda İnsansız Balonlu gözetleme sistemleri kullanmaya hazırlanıyor.

TSK, sınırda yasadışı ve terörist geçişler ile kaçakçılık faaliyetlerine engel olmak için ASELSAN üretimi insansız balonları kullanacak. Balonlar, üs bölgesi ve karakol gibi noktalara ise istihbarat sağlama, yakın gözetleme ve erken ikaz amacıyla da kullanılabilecek.


SAVUNMA BAKANI CANİKLİ AÇIKLADI


Savunma Bakanı Canikli bugün yaptığı açıklamada "Suriye sınırında yaşanan gelişmeler, sınıra ilave fiziki engeller yapılma ihtiyacını doğurmuştur. Bu amaçla engel, gözetleme ve komuta kontrol sisteminden oluşan bir güvenlik projesini uygulamaya başladık. Projenin ana unsurlarını; beton duvar, gözetleme kulesi, devriye yolu, güçlendirilmiş kafes tel, aydınlatma sistemleri, etkin hudut bitlikleri, Balon, İHA ve mobil zırhlı araçlar ile hava ve karadan gözetleme, akustik sensörler, uzaktan kumandalı silah sistemleri, Lazer imha edici silah, Otomatik algılama yazılımları ve daha birçok teknolojiden oluşmaktadır." dedi.

ASELSAN 'Su damlası' ve 'Küresel' olmak üzere iki sistem çeşit üretecek. 'Su Damlası' olarak adlandırılan balonlar azami 1000 m irtifaya çıkabilmesi planlanıyor. 16 metre uzunluğundaki balon 180 m3 hacme sahip olacak. 35 m3 hacimli 'Küresel' balonlar ise azami 500m irtifaya çıkabilecek. Her iki balon da sert hava şartlarına ve hafif silahlara karşı dayanıklı.


GÖZÜNDEN HİÇ BİR ŞEY KAÇMAYACAK


360 derece keşif ve gözetleme yapabilecek sistemle donatılacak olan balonlar görüntüleri gerçek zamanlı olarak merkeze iletecek. Küçük sistemlerde termal kamera büyük sistemlerde ise CATS sisteminin kullanılması planlanıyor.


TESTLERDEN BAŞARIYLA GEÇTİLER


Her iki tip balon ve sistemin ilk testleri başarıyla tamamlanmış durumda.


CATS SİSTEMİNİN ÖZELLİKLERİ


CATS olarak adlandırılan sistemin ağırlığı 60 kg civarında üzerinde Renkli Tv Kamera, IR Kamera, LRF/LD,LP, Spotter gibi sistemler yer alıyor. 
 


CATS Termal Görüntüleme Sistemi Özellikleri:

3. Nesil Kızılötesi Kamera (MWIR)
Gündüz Görüş Kamerası ( Full HD, 1920x1080p)
Düşük Işık Kamerası (EMCCD)
Lazer Hedef İşaretleyici ( LD, 1064nm)
Lazer Mesafe Ölçer ( LRF, 106nm)
Lazer Aydınlatıcı ( Illminator)
Lazer Noktalayıcı (Pointer, 850nm)
Ataletsel Ölçüm Birimi ( IMU, 3 eksen İÖ, 3 eksen Gyro)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.