Öne Çıkanlar esed chp komplohaber musul ahmet hakan

Yalçın Akdoğan'dan TAK açıklaması
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, PYD'nin yaptığı ve Ankara'da 28 kişinin ölümüne sebep olan bombalı saldırıyı TAK'ın üstlenmesinin, tepkilerden kaynaklandığını söyledi. PYD'nin terör örgütü olduğunu bir kez daha yineleyen Akdoğan, Suriye'den olası bir göç dalgasını da değerlendirdi.

Yalçın Akdoğan, NTV'de gündeme ilişkin soruları cevapladı. "Ankara'daki bu şahıs da PYD'li. Şahsın belki de kimliği tespit edilemeyecek diye düşünmüş olabilirler. Şahıs belli irtibatları belli. Bu çok spekülasyonlara açık bir durum değil."

Saldırıyla ilgili adli idari soruşturmanın devam ettiğini hatırlatan Başbakan Yardımcısı Akdoğan, ''Canlı bombanın kimliği tespit edildi, PYD ile irtibatlı bir kişidir. PKK eşittir PYD. İlgili bakanlarımız ortaya çıktıkça da gerekli açıklamayı yaparlar'' değerlendirmesinde bulundu. Akdoğan saldırıyı TAK'ın üstlenmesiyle ilgili de şöyle konuştu;

"Bölgede bir takım terör örgütleri var. Terör iç siyaseti dizayn etmek için de kullanılır. Rusya DAEŞ ile mücadele ediliyor deniliyor. Var mı böyle bir şey yok. PYD açıkça rejim de itiraz etti biz işbirliği içindeyiz diye. PYD rejimin işbirlikçisi bir yapıdır. Türkiye'yi zora sokmak için bir göç dalgası meydana getirildiğini geçen hafta gördük. Önce size hesap sorulmalı siz sivilleri katletmişsiniz. BM de gel bakalım bana hesap ver sivilleri nasıl katledersin diyeceğine onlar şikayet ediyorlar Türkiye buraya top atışı yapıyor diye. Cenevre görüşmelerinin başlayacağını düşünmüyorum. Türkiye'yi zor durumda bırakmaya çalışıyorlar. Terör örgütlerine silah göndereceksiniz bize de taziye mesajı göndereceksiniz bu iki yüzlülüktür. Artık bu iki yüzlülüğe son vermek lazım.

SURİYE'DE YPG'NİN VURULMASI

Top atışları angajman kuralları çerçevesinde yapılıyor. Biz maceracı değiliz savaş meraklısı da değiliz. Türkiye'nin ulusal güvenliğini içe kapanarak acaba koruyabilir miyiz? Bunu da düşünmek lazım. Bu illa askeri olarak müdahil olacağız anlamına gelmiyor. Diploması bunu parçasıdır. Bu milli meseledir.

SURİYE'DE GÜÇ DENGELERİ

Birilerinin Rusya'ya artık dur demesi lazım. İnsani katliamlar karşısında kim tepki gösterecek? İnsani krize karşı dayanışma içinde olmak bunlara sebep olanlara karşı da dur diyebilmek... Ortada siviller katledilmiş bu bir savaş suçu çıkıp sadece vurulduğunu söylüyorsunuz. Failler belli buna kınama yayınlayın. Rusya bu yapıyı gördü ve giderek alan kazanıyor. Gürcistan'da yaptı Ukrayna'da yaptı. Umurunda değil dünyanın da bir şey diyeceği yok. Böyle bir yapı olmaz. Yeni bir göç dalgası olursa yüzbinlerce insan Türkiye'ye gelirse bu dalga Avrupa'yı da vurur. Sadece Türkiye'de kalmaz. Bunun faturasını herkes öder."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gürhan 8 yıl önce

Suriyeli lere bakacak paramiz Vardi da neden Askar ücreti nden vergiyi kaldırmadik cevap