Öne Çıkanlar rusya flaş haber Fenerbahçe başakşehir Sabah Gazetesi yazarı Emre Aköz Nusaybin ilçesi

Yaver Albay Ali Yazıcı suikast için koordinatları istedi

Terör örgütü Paralel Yapı, darbe gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağı TC ATA’yı Marmaris Dalaman Havalimanı’ndan kalktıktan sonra düşürmeyi planladı. Cumhurbaşkanı’nın yaveri Albay Ali Yazıcı koruma ekibinden uçuş koordinatlarını isteyince plan deşifre oldu.

ERDOĞAN OTELDE ÖĞRENDİ

Erdoğan Paralel Çete’nin darbe girişimini Grand Yazıcı Turban Otel’de öğrendi. Otelin hedef alınacağı şüphesi üzerine Cumhurbaşkanı Ankara’ya gitmek için harekete geçti. Ancak 1. Ordu Komutanı Ümit Dündar’ın “Ankara güvenli değil, Beştepe’yi sardılar. Biz sizi İstanbul’da koruruz” uyarısı üzerine kararını değiştirdi.

THY, İKİZ UÇAK TAKTİĞİYLE ŞAŞIRTMA YAPTI


Ankara’da bulunan Erdoğan’ın Başyaveri Albay Ali Yazıcı ise Cumhurbaşkanlığı koruma ekibini arayarak TC ATA uçağının uçuş koordinatlarını sordu. Albay Ali Yazıcı’nın bu talebi Erdoğan’ın koruma ekibinde şüphelere neden oldu. Bunun üzerine THY’den Dalaman Havalimanı’nda 2 uçağın daha hazır edilmesi istendi. Yavere de rotanın belli olmadığı bilgisi verildi.

UÇAĞIN KODU DEĞİŞTİRİLDİ

Erdoğan ve beraberindekileri İstanbul’a getirecek TC ATA, yolcu uçağı kodu “THY8456” ile havalandı. Erdoğan’ın uçağının havalandığının belli olmaması için diğer iki yolcu uçağı da peş peşe kalktı. TC ATA rotası boyunca tüm radarlarda THY uçağı olarak göründü. Atatürk Havaalanı’na yaklaştığında ise darbecilerin iki F16’sı Erdoğan’ın uçağını taciz etti. Eskişehir 1. Ana Jet Üst Komutanlığı’ndan havalanan 2 F16 devreye girerek hainlerin uçaklarını kovaladı. Suikast girişimini atlatan Erdoğan’ın uçağı da Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı. Hain Albay Ali Yazıcı ise dün gözaltına alındı.

ERDOĞAN'DAN PİLOTA 'IŞIKSIZ İN' TALİMATI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe günü Dalaman’dan İstanbul’a uçakla gelirken pilota verdiği talimatı anlattı: “Kulede bu ihanet çetesi hakim. Havada da onların hakimiyeti var. Cumhurbaşkanımızın bulunduğu yeri bombalamak için harekete geçtiğine dair bilgiler var. Pilotu çağırıp soruyor, ‘Kendi ışıklarınla inebilir misin?’ Pilot diyor ki ‘İnebiliriz, ama riski var, zemine araç çekmiş olabilirler, başka riskler de olabilir.’ Onun üzerine diyor ki ‘Sen bir turlarsın bakarsın ona göre inersin. Ne kadar havada kalabiliriz? diyor. Pilot ‘4 saat’ cevabını veriyor. ‘O zaman ona göre bir tedbir alırsın’ diyerek kendi ışıklarıyla inme talimatı veriyor. Ancak uçak İstanbul’a ulaştığında havaalanı milletimiz tarafından teslim alındığı için buna gerek kalmıyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.