Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ son dakika haberleri ahmet davutoğlu

Yiğit Bulut'tan Sultanahmet saldırısının şifreleri!
Saldırı için seçilen yere ve seçilen kafileye dikkat çeken Bulut, bunların tesadüfi olmadığını, hepsinin bir amacın parçaları olduğunu vurguladı.


Yiğit Bulut, Gazprom'da Rusya'nın ortağının Almanya olduğunu hatırlatan Yiğit Bulut, saldırıyla ilgili" Bütün bu denklemin parçalarını yerine koyduğunuz zaman sadece "bu saldırıyı bir terör örgütü gerçekleştirdi" deyip işin içinden çıkmak kolay. Ama bunu yapmayacağız. Dünkü saldırı dahi, Alman vatandaşlarının seçilmesi, Alman Çeşmesi'nin seçilmesi ve özellikle tarihten bugüne detayları da yan yana koyduğunuz zaman, yeni dünya düzenindeki kavganın hangi ülkeler arasında döndüğünü bildiğiniz zaman, Gazprom'da Rusya'nın ortağının Almanya olduğunu çok iyi bildiğiniz zaman, bütün bunları detaylı olarak masanın üzerine koyduğunuz zaman, Rusya'yla Almanya arasındaki çekişmenin Avrupa'nın gaz bağımlılığı açısından ne kadar önemli olduğunu yine aynı denkleme yazdığınız zaman ortaya birçok detay çıkıyor" ifadelerini kullandı.

Terör olaylarının ve sokak çatışmalarının petrol fiyatlarından bağımsız değerlendirilmemesi gerektiğini belirten Bulut, fiyatların 30 doları görmesiyle birlikte Rusya'da bir sosyal bozulma başladığını ve bunun siyasi bozulmaya yol açacağını söyledi.

Yiğit Bulut şöyle konuştu:

Bugün Türkiye'de bir terör saldırısı gerçekleşti. Hain bir saldırı gerçekleşti. Ve bu saldırı sonucu hayatını kaybeden insanlar oldu. Ülkemizde misafir olan insanlar hayatını kaybetti. Öncelikle onlara Allah'tan rahmet, ailelerine sabır dileyelim.

NEDEN O KAFİLE SEÇİLDİ?

Bu aslında, dikkatle takip edilmesi gereken, izlenmesi, ders çıkarması gereken bir terör olayı. Çok önemli detayları var. Seçilen yer, seçilen kafile... Neden bu kafile seçildi, neden orası seçildi, neden bu eylem gerçekleşti? Bütün bunlara çok dikkatli bakmak gerekiyor.

Ve özellikle Ortadoğu'da atılmaya çalışılan bazı adımlarla, yeni dünya düzeninin ortaya çıkmasında zorlanan denklem ve bu denklemin taraflarıyla ilgili çok ciddi sorgulamalar yapmak gerekiyor.

PETROL FİYATLARINDAKİ DÜŞÜŞÜN SONUNDA NE OLACAK? RUSYA'YA DİKKAT!

Petrol fiyatlarında 20 dolarlı rakamlara hazır olun. Şunu iddia etmiştim: Yeni dünya düzeninde fosil yakıt temelli motor teknolojisi kendini tüketmek üzere olduğu için tehdit algılaması ne olursa olsun, petrol fiyatlarında eskisi gibi yukarı yönlü hareketler beklemeyin. Düşüş devam edecek.

Ve bu düşüşün sonunda ne olacak? 1) Teknoloji devrimi ortaya çıkacak ki zaten başladı. 2) Rusya gibi ülkelerde sadece petrol ve gaz parasıyla ekonominin döndüğü, ekonominin katma değer ortaya koyamadığı, markalaşmanın olmadığı coğrafyalarda, petrol ve gaz fiyatlarındaki düşüş sosyolojik reaksiyonlara yol açacak. Ve bu zincirleme reaksiyonlar içeride hükümetlerin değişmesine kadar giden sokak olaylarına gidecek. Bunu haftalardır söylüyorum.

Rusya'da artık bu çok net görülmeye başladı. Rusya'daki ekonomik bozulma, sosyolojik bozulmaya doğru gidiyor. Ve bu sosyolojik bozulma bir siyasi bozulmaya doğru gidiyor. Bu siyasi bozulma da içeride insanların farklı farklı tepkiler vermesine yol açabilir.

Bütün bunlar, içinde bulunduğumuz coğrafya için çok önemli. Çünkü biz bu coğrafyanın kalbinde yaşıyoruz.

SULTANAHMET SALDIRISIYLA İLGİLİ DİKKAT ÇEKEN DETAYLAR

Bütün bu denklemin parçalarını yerine koyduğunuz zaman sadece "bu saldırıyı bir terör örgütü gerçekleştirdi" deyip işin içinden çıkmak kolay. Ama bunu yapmayacağız. Dünkü saldırı dahi, Alman vatandaşlarının seçilmesi, Alman Çeşmesi'nin seçilmesi ve özellikle tarihten bugüne detayları da yan yana koyduğunuz zaman, yeni dünya düzenindeki kavganın hangi ülkeler arasında döndüğünü bildiğiniz zaman, Gazprom'da Rusya'nın ortağının Almanya olduğunu çok iyi bildiğiniz zaman, bütün bunları detaylı olarak masanın üzerine koyduğunuz zaman, Rusya'yla Almanya arasındaki çekişmenin Avrupa'nın gaz bağımlılığı açısından ne kadar önemli olduğunu yine aynı denkleme yazdığınız zaman ortaya birçok detay çıkıyor.

KOMPLİKE BİR DENKLEMLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Bütün bunları niye masanın üzerine koyuyorum? Olayı sorgulamak isteyenler, sadece bir x,y,z terör örgütü deyip geçmeyin. Türkiye'nin neden bir fiziki saldırı altında olduğunu, günlerdir Türkiye'de bazı bölgelerde özellikle bir terör örgütü ve onun destekçilerinin ve onun siyasi uzantılarının ve onun medyadaki destekçilerinin nasıl Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne, askerine, polisine karşı bir fiziki taarruzu birlikte yürüttüklerini yine aynı denklemin içine yazmak ve bunu detaylandırmak gerekiyor.

Komplike bir denklemle karşı karşıyayız. Petrol fiyatlarında 30 doları tartışırken, 20 doları niye göreceğimizi tartışırken, dünkü İstanbul patlamasını tartışırken, yine aynı şekilde Ortadoğu coğrafyasında yapılmak isteneni, neden bir mezhep kavgası çıkartılmak istendiğini tartışırken denklemin bütün bileşenlerini aynı masanın üzerinde analiz edebilmek zorundayız. Ve bir senteze varacağız.

TÜRKİYE TARİHİNİN EN GÜÇLÜ GÜNLERİNİ YAŞIYOR

Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarihinin en güçlü günlerini yaşıyor. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. İradesiyle, liderliğiyle, yönetilebilmesiyle ve bu liderliğin, bu iradenin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bütün organlarına yansımasıyla, ve bu yansımayla birlikte devletin ayağa kalkmasıyla, yüzyıllardır by-pass edilen üretim refleksinin hayata geçmesiyle, savunma sanayisinin ayağa kalkmasıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bu coğrafyadaki en güçlü temel olduğunu bir kere daha kanıtladı.

Türkiye Cumhuriyeti devleti bu coğrafyadaki herkesin varlığının garantisidir. Kardeş kavgası çıkmamasının garantisidir.

Kaos planlayanlar ve bu kaosun detaylarını coğrafyamız içinde akıllarınca bir dantel gibi örenler şunu unutmasınlar ki eski Türkiye'de yaşamıyoruz. Ve biz bütün bu detayları, devletiyle, milletiyle, insanlarıyla çok net görebiliyoruz. 

Star

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.