Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid uçak

Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt

Kahramanmaraş'ta il başkanları toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, darbe girişimi sonrası başlatılan operasyonlarla ilgili hükümeti ağır ifadelerle eleştirdi.

Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine Başbakan Binali Yıldırım, şunları söyledi:

İSTİKRARDAN NEYİ KASTEDİYOR BİLMİYORUM

"AK Parti 14 yıldır tek başına iktidar. Sayın Kılıçdaroğlu istikrardan neyi kastediyor bilmiyorum ama siyasette istikrar deyince bütün dünyada güçlü siyasi irade anlaşılır, tek başına iktidar anlaşılır.

ASLINDA İSTİKRAR 14 YILDIR DARBE GİRİŞİMİNE RAĞMEN DEVAM EDİYOR

Aslında istikrar 14 yıldır devam ediyor. Neye rağmen devam ediyor? Darbe girişimine rağmen devam ediyor. Vesayet heveslileriyle mücadeleye rağmen devam ediyor.

TÜRKİYE'Yİ 3'E KATLADIK

14 yılda 1 Türkiye'yi 3 Türkiye yaptık, 3'e katladık, aynı zamanda da 3 tane darbe girişimini yerle bir ettik.

15 TEMMUZ'UN SORUMLUSU FETÖ'DÜR

15 Temmuz'dan bu yana 2 ay kadar zaman geçti. Sayın Kılıçdaroğlu fikrini değiştirdi mi, Türkiye'de başka bir şey mi oldu? Dünyanın başına bela olan FETÖ'dür. Alçak terör örgütünü de bütün izlerini, bağlantılarını ortaya çıkarmak ve bu topraklardan temizlemek de bizim akdimizdir.

GEREKİRSE TEKRAR ANLATIRIZ

Sayın Kılıçdaroğlu'na, Yenikapı ruhunun gereğine uygun olarak birlik, beraberlik, dayanışma içerisinde gerek bölücü, gerek FETÖ'cü terörle mücadele konusunda daha müspet tavır içerisinde olmasını bekliyorum. Kendisiyle birkaç kez görüştük. Buna rağmen anlaşılmayan konular var, gerekirse tekrar anlatırız.

MEMNUN OLMUYOR, NASIL YAPACAĞIZ

Sayın Kılıçdaroğlu dış politikada da eleştiriyor, ilişkiler düzelip işleri yoluna koyunca yine memnun olmuyor. Nasıl yapacağız. İkisini de eleştiriyorsunuz. Niye anlaştınız Rusya ile, İsrail ile; anlaşmayınca da niye düşmansınız diyor. Biz milletimize bir şey söyledik, hem içeride hem dışarıda dostlukları artıracağız, düşmanlıkları azaltacağız.

Biz atışarak değil, el sıkışarak, konuşarak sorunların çözülmesinden yanayız. Tribünlere, meydanlara söz söylemek seçim meydanlarında olabilir. Diğer zamanlarda ülke sorunlarına karşı asgari müştereklerde birleşmek lazım. O nedenle genel başkanlarla bir araya geldik. Küçük bir uzlaşmayla anayasa değişikliği söz konusu oldu. Bunun da kararını verip yolumuza devam edeceğiz.

EN BÜYÜK MAĞDUR ŞEHİTLERİMİZİN YAKINIDIR

Milletin mağduriyetini nereye koyacağız. En büyük mağdur 241 şehidin yakınıdır. 79 milyon vatan evladıdır. En önce konuşmamız gereken budur. Bu terör örgütü kapalı bir kutu. Saydam değil. İlişkileri gizemli. Bunu yanlış yapmadan, itinayla sorumluları ortaya çıkarmak kolay değil. Biz memuriyetten çıkardığımız epeyce insan var, mahkemelerin gözaltına aldığı, tutukladı, darbeye iştirak edenler var.

SAPLA SAMAN BİRBİRİNE KARIŞMAYACAK

Büyük bir kitle var, doğru. Bunu yapmazsak Türkiye bu tehditle tekrar karşı karşıya kalır. Bundan sonra hatalar, yanlışlar var düzeltecek mekanizmalar da var, gerekli komisyonlar da kuruldu, haksızlık yapıldığını düşünen her kim varsa müracaat ediyor. Bunlar değerlendirilecek, haksızlık yapıldıysa düzeltilecek. Sapla saman birbirine karışmayacak."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.