Öne Çıkanlar rusya haber terör terör örgütü abd

YSK Başkanı'ndan flaş açıklama!

YSK Başkanı Sadi Güven, kimlik bilgilerinin sızdırılması hakkında açıklamalarda bulundu. Güven yaptığı açıklamada, "İnternet sitelerinde yaptığımız araştırma sonucunda elde ettiğimiz bilgiler, siyasi partilere verdiğimiz veri tabanıyla uyuşmaktadır. Mühendislerimiz incelemeleri yaptılar, bizdeki kayıtlarla bire bir uyumlu olmasına rağmen bizim sistemimizden herhangi bir sızma yoktur. Sızma, hemen hemen de imkansız derecede güçtür. Çok güçlü şekilde sistemi koruyoruz." ifadelerini kullandı.

"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bizden bu konuda bilgi talebinde bulundu" diyen YSK Başkanı Güven sözlerine şöyle devam etti:

"Başsavcılık istemeden önce de kamuoyunda konuşulmaya başlandığında, belgeler doğru mudur, değil midir, nereden çıkmıştır, sızma mıdır, bizim verdiklerimiz listelerden kamuoyuna aktarılan bilgiler midir, bu konuda bir araştırma yapmıştık. Çalışmalarımız devam ediyor. O bilgileri başsavcılığa göndereceğiz. İnternette dolaşan dosyadaki verilerin 2008 tarihinde paylaşılan dosyalarla uyumlu olduğu görülmüştür. O dönemde listeleri kimlerin aldığı bizde var ama kim sızdırmıştır, bu yargının bilebileceği bir şey."

BİLGİLERİ CHP Mİ SIZDIRDI?

Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan 46,6 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin sızdırılmasının perde arkası aralanıyor. Ele geçen bilgi ve bulgular, olayın müsebbibi olarak vatandaşların kimlik bilgilerini internette yayınlayan Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) gösteriyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlattığı olayla alakalı dikkat çekici bilgilere Zaman ulaştı. Vatandaşları huzursuz eden olaydaki 46,6 milyon vatandaş sayısı, 2009 yılında gerçekleştirilen seçmen sayısının aynısı. İnternete düşen kayıtlarda, bu tarihten sonra seçmen olma hakkı kazanmış isimlerin kimlik bilgilerine ulaşılamıyor.


Yaşanan skandalın göbeğinde ise CHP var. 2000'li yılların başında adrese dayalı nüfuskayıt sistemi MERNİS'e geçilen Türkiye'de Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 2009 yılındaki yerel seçimler öncesinde siyasi partilerin seçim çalışmalarını kolaylaştırmak için vatandaşların kimlik bilgilerini parti yöneticileriyle paylaştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.