Öne Çıkanlar türkiye suriye putin son dakika erdoğan

Yunanlar Suriyelilere sığınmış
İkinci Dünya Savaşı sırasında 1942’de Almanya’daki Nazi-ler ve İtalyanlar ittifak halinde Yunanistan’a yönelince hem iç kesimlerden hem de adalardan yüz binlerce Yunan kaçarak Suriye, Filistin ve Mısır gibi ülkelere sığınmıştı. Yunan mülteciler için Halep’teki Neyrap’ta bir mülteci kampı oluşturulmuş, gelen Yunanlar burada misafir edilerek her türlü ihtiyaçları karşılanmıştı. Bu süreçte Türkiye de kıtlık ve yokluk çeken Yunanistan’a tırlar dolu insani yardım malzemesi göndermişti.

Bu dönemde Mısır bölgesinde 500 Yunan mülteciyi taşıyan İngiliz gemisi SS Empire Patrol’da yangın çıktı ve aralarında 14 çocuğun da olduğu 33 kişi hayatını kaybetti. Çoğunlukla Sakız Adası’ndan, Girit’ten, Midilli’den ve Yunanistan’ın diğer birçok bölgesinden kaçan mülteciler sa-vaştan sonra geri döndüler. O dönemi hatırlayanlardan Marianthi Andreai verdiği bir röportajda yaşadıklarını ‘Almanlar buradaydı. Ben üç yaşındaydım. Kaçak olarak Türkiye’ye geçtik ve oradan Halep’teki El Nayrab kampına giden trene bindik’ diye anlattı.

Andreai devamında şunları anlatıyor:

“Yaşlı kadınlar sarmıştı etrafımı. Sonra Türk sınırındayken askerlerin ‘Gel buraya’ ‘Gel buraya’ diye bağırdığını hatırlıyorum. Koşarak kaçtık. Sonra ben yere düştüm. Sonunda bizi bıraktı. Ama bunu hiç unutamam”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.