Öne Çıkanlar son dakika ışid türkiye DAEŞ rusya

Yüzsüzlüğün bu kadarı! Hem Dolandırdı Hem Helallik İstedi!

Olay, Halkalı Merkez Mahallesi Şehit Yılmaz Özdemir Caddesi üzerinde yer alan bir markette 19 Kasım 2015’te meydana geldi.

İddiaya göre, akşam 20.30 sıralarında markete müşteri kılığında giren bir şüpheli, toplamda 280 TL değerinde alkol, sigara, çerez, çikolata ve enerji içeceği aldı. Ardından cebinden bir miktar Türk parası ile bir miktar Euro çıkardı. Üzerindeki paranın hesaba yetmediğini bahane eden şüpheli, 200 Euro ile hesabın alınmasını istedi. Bunun üzerine markete bakan yaşlı çift, bir süre kararsız kaldıktan sonra müşterinin yaptığı alışveriş miktarının yüksekliğini göz önünde bulundurarak 200 Euro’yu alıp 320 TL para üstü verdi.

DOLANDIRICI ‘HAKKINIZI HELAL EDİN’ DİYEREK MARKETTEN AYRILDI

Sahte Euro ile alışveriş yapıp üzerine para üstü alan şüpheli daha sonra marketten ayrıldı. Şüpheli şahıs marketten çıkarken kapıda yaşlı çifte dönüp, ‘hakkınızı helal edin’ dedikten sonra kayıplara karıştı. Ertesi gün aldığı Euro’yu bozdurmaya giden yaşlı adam, döviz bürosu görevlisinin uyarısı üzerine aldığı paranın sahte olduğunu öğrendi. Bunun üzerine polisi arayan market sahipleri, işyerinin güvenlik kamera kayıtlarını polise teslim ederek şüpheliden şikayetçi oldular. İşyeri sahibi Kerem Çorak, “Şahıs müşteri olarak geldi. Alkol, sigara, çerez, çikolata ve enerji içeceği alıyor. Yani fiyatı kabartabilecek her şeyi alıyor. Ondan sonra kasaya geldikten sonra cebinden bir takım paralar çıkartıyor. Üç-dört tane 200’lük Euro ve bir miktar Türk parası var cebinde. Paranın hesabı karşılamayacağını görünce ‘size Euro vereyim’ diyor. Bizimkilerde (anne ve babası) anlamıyoruz diyorlar. Tabi bu biraz pişkinlik yapıyor. Sonra Euro’yu veriyor. Bizimkiler de alıyor. 280 TL alacak karşılığında Euro’yu alıyorlar ve birde üzerine 320 lira para veriyorlar. Adam sonra pişkin pişkin malzemelerini alıyor bize parayı bırakıyor ve sonra çekip gidiyor” dedi. Paranın sahte olduğunu döviz bürosundan öğrendiklerini belirten Çorak, “Döviz bürosu da makine (mor şık) olmasa paranı sahte olduğunu anlayamayacaklar. Parayı o kadar sağlam yapmışlar yani. Emniyete başvurduk ve kayıtlarımızı verdik. Bizim başımız yandı başkalarının da canı yanmasın” diye konuştu. Öte yandan, kamera kayıtlarını inceleme altına alan polis, kaçan şüphelinin yakalanması için soruşturma başlattı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.