Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap terörist başı

Zaman yazarı Erdoğan için idam istedi ortalık karıştı

Zaman yazarı Mümtazer Türköne, "Dolmabahçe'de noktalanan Çözüm Süreci'nin sahiplerinin ipe dizilmesi lâzım" dedi ortalık karıştı.

BADİRELERDEN ÇIKIŞ YÖNTEMİYMİŞ!

Türköne'nin iki gündür çözüm süreciyle ilgili kaleme aldığı yazılar tartışılıyor.

"Arınç Saray'ı, Sur'daki tünellere sokuyor" başlıklı dünkü yazısında yazar, Arınç'ın çıkışına destek vererek onu Saray'a karşı kurulan koalisyonun sözcüsü olarak niteledi.

Çözüm sürecinde Güneydoğu'nun PKK'ya terkedildiğini savunarak devletin tepe yönetimini ihanetle suçlayan Türköne, yazısında "Sorumlusu “Dolmabahçe Mutabakatı”nda kendini ele veren Saray iktidarı. Türkiye'nin bu badireden en az zararla çıkabilmesi için, idam cezasının geri gelmesi, Dolmabahçe'de noktalanan Çözüm Süreci'nin sahiplerinin ipe dizilmesi lâzım. Sakın yanlış anlamayın, bir öneride bulunmuyorum, devlet aklının bu tür badirelerden çıkış yöntemini hatırlatıyorum." ifadelerine yer verdi.

"'DOLMABAHÇE DAVASI' ADIYLA GÜNDEMDEKİ YERİNİ ALACAK"

Hızını alamayan Türköne bomba yazıya bugün de kaldığı yerden devam etti. "Dolmabahçe'de sona eren neydi?" başlıklı bugünkü yazısında yazar, Erdoğan ve yakın çevresini işaret ederek, yazısına şöyle devam ediyor:

"Şimdi bu hataların hesabı sorulacak, ve işler yeniden yoluna sokulacak. Ergenekon veya Balyoz gibi geniş sanık kadrosu olan uzun soluklu bir dava, muhtemelen "Dolmabahçe davası" adıyla gündemdeki yerini alacak. Bugünün güvenlik bürokrasisi ve silah yığınağı yapan PKK'ya "dokunmayın" diyen valiler, yan yana sanık sandalyesinde oturacak. Devlet başka türlü düzen tutmaz."

TEPKİ YAĞDI

İşte bu ifadeler büyük yankı uyandırdı. Eleştirileri merkezindeki Türköne sosyal medyayı salladı. 





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.