Öne Çıkanlar esed chp komplohaber musul ahmet hakan

Zerdüştlük nasıl bir inanış?
Eski PKK'lı: PKK'nın İslam dinine saygısı yok, bize "Avesta" okutuyorlardı!
Selahattin Demirtaş: Zerdüştlük kadim bir inançtır. Bir yanda eski bir PKK'lı teröristin şok eden itirafları. Bir yanda ise PKK'nın siyasi uzantısı olan HDP'nin eş genel başkanının onu tamamlayan sözleri. İslam dinini reddeden, ritüelleriyle dalga geçen PKK terör örgütü ve onun siyasi uzantısı HDP her platformda Zerdüştlük'ü öne çıkarıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terör örgütünün bizi yaratan rabbimizle işi var mı? Bunlar zerdüştlük diye bir inancın mensubudurlar" demişti. Peki camileri yakıp yıkan, İslam dinini aşağılayan her harekette kendine bir saf tutan PKK ve organik bağı olan parti neden Zerdüştlük'e bu kadar düşkün? Marksist - Leninist bir çizgide ilerleyen PKK Terör Örgütü'nün adı bugüne kadar birçok kez de Zerdüştlük inancıyla anıldı. 

PKK'lılar her defasında İslam'ı reddetti, camilere, ibadethanelere zarar verdi.
Öyle ki örgütten kaçıp güvenlik güçlerine teslim olan PKK'lılar itiraflarında kendilerine Zerdüştlük'e ait kitabının okutulduğunu ifade etmişlerdi.





PKK VE HDP NEDEN ZERDÜŞTLÜĞÜ SAVUNUYOR?
Peki, kitabı Avesta olan Zerdüştlük nasıl bir inanış, PKK ve HDP bunu neden savunuyor? Günümüzden yaklaşık 3500 yıl önce ortaya çıktı Zerdüştlük. Milattan önce 5. ve 6. yüzyıllarda özellikle Perslerde yaygındı. İnanışa göre su, toprak, hava ve ateş kutsal sayılıyor. İbadet anlayışı ise ateşe, aydınlığa veya Güneş'e bakmak. 

DEMİRTAŞ'IN ZERDÜŞTLÜK ÇIKIŞI
İşte İslam'ın değerleriyle dalga geçen PKK terör örgütünün inanış biçimi bu şekilde. HDP'li yöneticiler de her fırsatta bunu dile getirip Zerdüştlüğe laf söyletmiyor. Aslında bir bakıma işlerine geliyor. Çünkü PKK Terör Örgütü'nün dayandığı inanış sistemi Zerdüştlük. Zerdüştlüğü el üstünde tutma çabaları da bundan.

PKK'NIN ZERDÜŞTLÜK DÜŞKÜNLÜĞÜ
PKK'lı teröristlerin yuvalandıkları Kandil'de Zerdüşt ayinleri düzenledikleri boy boy manşetlere taşınmıştı. PKK'lıların terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları eşliğinde ayin yaptıkları yer alıyordu. Zerdüştlük'teki kutsal sayılan birçok isim örgüt kamplarına verildi, telsiz kodlarında kullanıldı. PKK'lı teröristlere Zerdüştlüğün kitabı olan Avesta okutuldu. Fakat PKK ve onun siyasi uzantısının unuttuğu bir şey var. O da Kürt halkının İslam dinine ve değerlerine bağlı oluşu.
HDP'nin Zerdüştlüğe laf söyletmemesi tamamen PKK'ya olan biatından kaynaklanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.