Öne Çıkanlar rus tırları simon kjaer beşiktaş fenerbahçe maçının hakemi Ülke tv jon bon jovi serenay

Uzmanlar 'mutfak mermeri' eleştirilerine ne dedi?

Antalya’daki Aspendos Antik Tiyatrosuna yapılan restorasyon çalışması “mutfak mermeri” eleştirilerine neden olmuştu. Muhalifler restorasyon çalışmasını “sanata saygısızlık” olarak değerlendirip hükümete karşı saldırıya geçti ama önce Zaman Gazetesi yazarı Ahmet Turan Alkan sonra da konunun uzmanı arkeolog ve akademisyenler çalışmaya tam not verdiğini açıkladı.

 

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Bakır restorasyon çalışmasının Venedik tüzüğüne uygun yapıldığını söyledi. Taşı yapay olarak eskitmenin kolay olduğunu ancak asıl bunun doğallığı bozmak olduğunu dile getirdi. Bakır taşların zaman içinde aynı rengi alacağını belirtti.

 

Prof. Dr. Havva İşkan Işık ise taşların renginin dönmesi için 1800 yıl beklemeye gerek yok olmadığını söyledi. Kış ayında bastıracak yağmurlarla birlikte taşın renginin de döneceğini belirtti. Antik tiyatrodaki taşların orijinalinin de bu olduğunu ancak zamanla renklerinin değiştiğini söyledi.

 

Restoratör Dr. Martin Beckmann ise restorasyon çalışmasında herhangi bir anormallik olmadığının altını çizdi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.