Öne Çıkanlar ahmet davutoğlu rusya dışişleri türk halkı bel ve sırt ağrıları nasıl geçer fenerbahçe konyaspor

Leman Sam'a 'dine hakaretten' zorla getirilme kararı çıkarıldı

Hayvanların katledilmesine tepki gösteren Leman Sam, süren davasına katılmadı. Duruşma, hakkında zorla getirilme kararı çıkartılarak Mart ayına ertelendi.
DHA'da yer alan habere göre Leman Sam'ın avukatı , müvekkilinin şehir dışı programı nedeniyle duruşmaya katılamadığını, müvekkilini bir sonraki duruşmada hazır edeceğini belirtti. Duruşmada söz alan şikayetçi Buğra Ayan, "Leman Sam'ın attığı tweet üzerine suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, "Sanık Leman Sam, kurban kesenlerin devletin terör örgütü saydığı bir örgütle aynı olduğunu söylüyor. Benim dini vecibelerimi yerine getirmemi terör örgütü olarak görüyor. Bundan rahatsız oldum. Ben terörist değilim. Şikayetçiyim. Davaya katılma talebim var" dedi.

"Zihin okuması yapılmıştır"

Tekrar söz alan Leman Sam'ın avukatı müvekkilinin bir hayvan hakları savunucusu olduğunu belirterek müvekkilinin "Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır. IŞİD beni şaşırtmıyor" şeklinde attığı tweti okudu. Sam'ın avukatı "Açıkça görüleceği üzere bahse konu 83 karakter içerisinde hiçbir şekilde din, İslamiyet, kurban hatta dinen kurban edilebilecek hayvanların hiçbirinin ismi yer almamaktadır. Huzurdaki şikayet dosyası müvekkilin iş bu twet ile halkın bir kesiminin dini değerlerini aşağıladığı gerekçesiyle açılmıştır. Bu konuda bir kısım medya organlarınca müvekkil hedef tahtasına oturtulmuştur ve zihin okuması yapılmak suretiyle "Leman Sam bu tweeti ile şu şu gerekçelerle attı" ve "Şok kurban tweeti" şeklindeki ifadelerle twetten anlam çıkartılma çabalarına girilmiştir" dedi.

Duruşma Mart ayına ertelendi

Mahkeme, duruşmaya mazeret sunmadan katılmayan Leman Sam hakkında zorla getirme kararı çıkararak, duruşmayı Mart ayına erteledi.

İddianame

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Leman Sam'ın 2014 yılında Twitter'dan "Benim için IŞİD ile bıçağını masun bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır. IŞİD beni şaşırtmıyor şeklinde yazdığı öne sürülüyor. İddianamede, "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapsi isteniyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emin güven 8 yıl önce

Hayvanlarla ilgilenmesi iyilikten çok,0 cinsden oluşunu gösteriyor?!?ıyilik imanla olmaz ise kişiye gurur v övünmeden başka faydası yoktur?!?