Öne Çıkanlar rusya haber terör terör örgütü abd

Ortaç'ın affı yok! Şarkıcı Serdar Ortaç'a hakaret eden diş hekimi hapis cezası istemiyle yargılanıyor!


Sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan Şarkıcı Serdar Ortaç'a hakaret ettiği iddia edilen tutuksuz sanık Mehmet H. D.'nin 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı. İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Mehmet H. D. hazır bulunurken, şikayetçi Serdar Ortaç katılmadı. Sertaç Ortaç'ın avukatı, davaya katılmak istediklerini, sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi.

"BU OLAYIN İÇİNE DÜŞTÜĞÜM İÇİN PİŞMANIM"

Kimlik tespitinde diş hekimi olduğunu söyleyen Mehmet H. D. savunmasında, Serdar Ortaç'ın şahsına karşı bir suç kastı olmadığını belirtti. Sanık Mehmet H. D. "Ben G. Y. isimli arkadaşımı kastederek söz konusu tweeti atmıştım. Çünkü arkadaşım G. Y., Serdar Ortaç'ı çok seviyor ve ona benziyor. Ona lakap olarak 'Serdar Ortaç' diyorduk. Bu nedenle Serdar Ortaç lakabını taktığım arkadaşım G. Y.'nin dinlenilmesini istiyorum. O da aynı şeyleri söyleyecektir. Bu olayın içine düştüğüm için pişmanım" dedi.

"SERDAR ORTAÇ'I DA GÖRMÜŞ OLURUZ"

Hakim, "Gökhan'ın, Serdar Ortaç'a benzeyip benzemediğini nasıl anlayacağız?" diye sordu. Avukat da "Serdar Ortaç'ı bir sonraki duruşmada hazır edeceklerini belirtmesi üzerine hakim de "Serdar Ortaç'ı da görmüş oluruz" diyerek espiri yaptı. Suçtan zarar görme ihtimaline binaen Serdar Ortaç'ın davaya taraf olarak katılmasına karar veren hakim, duruşmayı Mart ayına erteledi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Serdar Ortaç müşteki, Mehmet H. D. ise şüpheli olarak yer alıyor. İddianamede şüpheli Mehmet H. D.'nin, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan, müşteki Serdar Ortaç'a hakaret ettiği iddia ediliyor. İddianamede Mehmet H. D.'nin "hakaret" suçundan 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapsi isteniyor.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.