Öne Çıkanlar ışid türkiye terör örgütü terörist terör

BEBEK SAHİBİ OLAMANIN BİR YOLU DAHA VAR

Embriyo Donasyonu denilen yöntem ile hem yumurta hem de sperm bakımından kısırlık sorunu yaşayan ailelerde gebelik oluşumunu mümkün kılan bir yöntemdir. Bu yöntemde Sperm bankasından temin edilen spermlerle bir vericiden alınan yumurtalar birleştirilir ve  bebek sahibi olmak isteyen kadının rahmine transfer edilir. Embriyo donasyonu Kıbrıs tüp bebek işlemlerinde uygulanan bir yöntemdir.Bu yöntem sayesinde kesinlikle bebek sahibi olamazsınız denilen aileler, anne ve baba olma mutluluğunu tadabiliyorlar. Çoğu çifte göre aile olmanın en büyük şartlarından biri  çocuk sahibi olmaktır.  Her yönteme başvurdukları halde hiçbir şekilde bebek sahibi olamadıklarında  büyük psikolojik tramvalar yaşayabiliyor hatta ilişkilerini sonlandırma kararı bile alabiliyorlar. Toplumsal baskı yada bireylerin kendi içinde ki çocuk sahibi olma arzusu  ağır basıyor ve  çok iyi giden bir birlikteliğin sonunu getirebiliyor.

Bazı durumlarda ise aile çocuk evlat edinme yollarını deniyor. Kimi aileler evlat edinerek çocuk sahibi olduklarını kabul ediyorlar ve psikolojik yönden sağlıklı anne baba ve çocuk olmayı başarabiliyorlar. Fakat evlat edinme her ailede aynı oranda başarı ile sonuçlanmıyor. Anne baba yada çocuktan birisi yada birileri bu şekilde aile olmayı benimsemiyor ve ortaya çok daha mutsuz bireylerden oluşan bir aile yapısı çıkıyor. Çoğu kadın Hamilelik döneminde, doğum anında ve  emzirme  sürecinde anne ile bebek arasında kurulan bağı yaşamak ister. Embriyo donasyonu yöntemi ailelerin bu büyük arzusunun gerçekleşmesini sağlıyor. Çocuğunu kendisi doğuran kadınlar bebeği çok daha fazla benimseyip olası psikolojik sorunlarda önlenmiş oluyor.

Kıbrıs tüp bebek merkezlerinde başarı ile uygulanan embriyo donasyonunun yanı sıra yumurta nakli cinsiyet seçimi gibi tedavi şekilleri de başarılı bir şekilde uygulanıyor. Her bir işlem psikolojik yönden daha güçlü ve mutlu ailelerin topluma kazandırılması için yapılıyor. Ülkemizde sosyolojik ve yasal olarak henüz kabul görmeyen bu yöntemlerle bebek sahibi olmak isteyen aileler Kıbrıs, Yunanistan ve Amerika’ yı tercih ediyorlar. Yumurta nakli ve embriyo donasyonu için gerekli olan genç ve sağlıklı kadın yumurtası Kıbrıs’ ta bağış yapan bir çok bayandan gerekli tüm tetkikler yapılarak elde ediliyor. Spermler ise çoğunlukla Amerika ‘da bulunan sperm bankalarından temin ediliyor. Aileler istedikleri takdirde bebeklerinde cinsiyet seçimine de gidebiliyorlar. Cinsiyet seçimi tamamen ailenin isteği doğrultusunda uygulanan bir yöntemdir.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.