Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

2015'te yılın kişisi Recep Tayyip Erdoğan oldu

 Acısıyla sevinciyle geride kalan 2015 yılına başarılarıyla isimlerini yazdıran kişileri ve gündeme oturan olayları, kamuoyu araştırma şirketi ANDY-AR mercek altına aldı.


ANDY-AR geçen yıl gündeme oturan, hafızalarda yer eden sosyal ve siyasal olayları da ankete katılanlara sordu. Alınan yanıtlarda terör olayları yüzde 25.8 ile birinci oldu. Bunu, "7 Haziran-1 Kasım Seçimleri" yüzde 8.9 ile izledi. Hatay üzerinde Türk hava sahasını ihlal eden ‘Rus savaş uçağının düşürülmesi’yse yüzde 8.2’yle üçüncü sırada yer aldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ZİRVEDE



ANDY-AR araştırma şirketi, 27 ilde 1417 kişiye, ‘2015 yılının kişisi sizce kim?’ diye sordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 25.7 ile ilk sırada yer aldı. Erdoğan’ın ardından ise Başbakan Ahmet Davutoğlu yüzde 9.8 ile ikinci oldu. Sıralamada Türkiye’nin gururu, Kuzey Carolina Üniversitesi Biyokimya ve Biyofizik Bölümü öğretim üyesi, Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar yüzde 8.5 ile üçüncü sırada yer aldı.

YILIN KAZANANI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN

2015’in kazananı’nın kim olduğu sorusu da ankete katılanlara yöneltildi. Bu soruya yüzde 17.1 oranında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yanıtı verildi. Yılın ikinci kazananı ise yüzde 13.6 ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’ydu. Türkiye’ye Nobel Ödülü mutluluğu yaşatan Prof. Dr. Aziz Sancar yüzde 9.4’le üçüncü, AK Parti yüzde 7.5 ile dördüncü oldu. ‘Yılın kazananı yok’ diyenlerse yüzde 7.1 ile beşinci sırada yer aldı. Türk Milli Futbol Takımı ise yüzde 3.7 ile altıncı sırada kendine yer buldu.

YILIN KAYBEDENİ





ANDY-AR kamuoyu araştırma şirketi ‘Geçen yılın kaybedeni sizce kimdi?’ diye sordu. Bu soruya yüzde 13.7 oranında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yanıtı verildi. Bunu yüzde 9.5 ile ‘Halk-Ülke kaybetti’ cevabı izledi. ‘Paralel Yapı-Gülen Hareketi’ yüzde 8.7 ile sıralamada üçüncü oldu. Onu yüzde 5.5’le CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 5.3 ile MHP ve yüzde 4.7 ile ‘Ortadoğu Ülkeleri’ yanıtları takip etti.

YILIN SİYASETÇİSİ DE SORULDU



2015’in ‘en’leri başlığında vatandaşlara Türk siyasetinde geçen yıl en başarılı buldukları siyasetçi de soruldu. Bu soruya yüzde 37.8 oranında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cevabı verildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu yüzde 10.1 ile ikinci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 8.3 ile üçüncü sırada yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.