Öne Çıkanlar abd operasyon terör örgütü haber diyarbakır

ABD'den büyük "Türkiye" itirafı!
Eski ABD Dışişleri Bakanı James Baker, Türkiye’nin Suriye’de uçuşa yasak bölge önerisinin Obama yönetimi tarafından desteklenmesi gerektiğini, bunun Suriye krizinin sonlandırılmasına yardım edebileceğini söyledi.

George H. W. Bush’un başkanlığı döneminde 1989-1992 yılları arasında ABD Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Baker ve Obama yönetimi altında 2010 yılına kadar Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak görev yapan Thomas Donilon, Senato Dış İlişkiler Komitesinde “ABD’nin dünya üzerindeki rolü” başlıklı oturumda konuştu.
Baker, Barack Obama yönetiminin Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde uçuşa yasak bölge oluşturulması önerisini kabul etmemesini “çok kötü bir karar” olarak değerlendirdi.

Baker, “Belki artık bunu söylemek için çok geç fakat Türkiye’nin önerisini desteklemememiz çok kötü oldu. Eğer bu projeyi değerlendirseydik Türkler ve Suudilerle masaya oturabilirdik.” dedi.
ABD’nin hava ve lojistik destek sağlayarak, Türk ve Arapların kara desteğini sağlamasının mümkün olabileceğini belirten Baker, “Bu proje Suriye sorununu çözebilirdi.” ifadesini kullandı.

Baker, bu projenin uygulanması durumunda terör örgütü DAEŞ’in Suriye’de önüne geçilmiş olunabileceğine de dikkat çekerek, “Belki artık çok geç, belki değil. Bunu uygulayacak bir koalisyon kurulabilir. Bunu daha önce yapmalıydık.” değerlendirmesinde bulundu.

Baker, ABD’nin Ortadoğu’daki rejim değişikliklerinde de yanlış hamleler yaptığını savundu.
Libya, Mısır ve Irak’ta yaşanan rejim değişikliklerine atıfta bulunan Baker, “Yüzde yüz anlaşamadığımızı düşündüğümüz liderlerden kurtulmak için çok da acele etmemeliydik.” dedi.

Baker, Ortadoğu’da yaşanan değişikliklerden sonra bu ülkelerin “başarısız devlet” olduğunu kaydederek, “Bunun temel sebebi, bizim oraya gidip beğenmediğimiz kişileri sahneden alarak düzeni bozmak oldu.” ifadesini kullandı.
Ayrıca Baker, ABD ve Suudi Arabistan ilişkilerinin daha da yakınlaşması gerektiğini söyledi. Suudililerin artık ABD'nin desteğini almadıklarını düşündüğünü söyleyen Baker, "Bizden memnun değiller." dedi.

Thomas Donilon de, ABD'nin Ortadoğu'daki müttefikleriyle olan ilişkilerine dikkat etmesi gerektiğini vurgulayarak, "Suudi Arabistan'la ilişkilerimiz daha iyi olmalıdır." dedi. Donilon, "Onların tehlike olarak adlandırdığı ve gördüğü noktaları önemsememiz gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
V satır 8 yıl önce

Amerika her zaman ki gibi uyguladığı politika tutmayınca itiraf edip yanlış yaptık demeyi tercih eder , pyd veya işid başarılı olsaydı pkk istediği gibi türkiyede karışıklık yapabilseydi itiraf olmazdı bunu da unutmamak gerekir

Avatar
senol 8 yıl önce

Bu itiraf pkk ya silahlari agir silahlari vermesini masummu yapar bu aciklamalar amerikayi sevmemizimi gerektirir. Bence hayir rusyayla danisikli dovus yapip oradaki masum binlerce insani katletmistir ve halen katletmeye devam etmektedir neticede suclarini kabul etmeleri hic birseyi duzelmemektedir. Saygilar

Avatar
İlhami baytut 8 yıl önce

Eşek bile Çamura bir kere çöker bunların adı güya süper güç ama batbadıkları çamur kalmadı her küresel savaşlarda lanetle anılan oldular insan haklarını ve savaş kurallarını çiğneyen ülkelerin başında gelmeye başladılar.Buda bence bir süper gücünü çöküşünün emareleri olarak anımsıyorum.

Avatar
Murat Murat 8 yıl önce

Dansöz abd , özür dileseler ne olacak, ne düzelecek, ölenler geri gelecekmi. Önce işine geldiği gibi davran, sonra kuru bi özür. Bizim burada adama adama ANAN GÜZELMİ DİYE SORARLAR.

Avatar
Fevzi 8 yıl önce

Amerika nın girdiği yerde kan,var,göz yaşı var sözde demokrasi gelecekti bunların demokrasi anlayışı böyle sanan sen onun,bununulkesine müdahale ediyorsunisine bak gölge etmeyin yeter.

Avatar
Fevzi 8 yıl önce

Amerika nın girdiği yerde kan,var,göz yaşı var sözde demokrasi gelecekti bunların demokrasi anlayışı böyle sanan sen onun,bununulkesine müdahale ediyorsunisine bak gölge etmeyin yeter.

Avatar
Asım 8 yıl önce

Souk savaş bittiğine! Amerika-Rusya konuşmaklarında aciba topları netarafi doğrutacaas? Belli ki o ZAMAN DAHA müsliman devletlerıne doğrutmasını DÜŞÜNMÜŞLERMİŞ!!! Şu an müsliman devletlerınde 3cü dünya savaşı başlamış!!!