Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid uçak

ABD'li büyükelçinin Türkiye itirafları

ABD’nin en kıdemli diplomatları arasında sayılan ve 2008-2010 arasında ABD’nin Ankara Büyükelçisi olarak görev yapan James Jeffrey, darbe girişimindeki emarelerin Gülen'i işaret ettiğine dikkat çekti.

Hürriyet'ten Cansu Çamlıbel'e konuşan Jeffrey, ABD'nin Türkiye'ye olan tavrına ilişkinse şunları söyledi:

"BATI, ERDOĞAN ARAPLAR GİBİ DEĞİL BİZİMLE ÇATIŞIYOR DİYOR"


Hiç önemli değil. Erdoğan Washington’da sevilmiyor. Erdoğan Avrupa’da da sevilmiyor. Otoriter görülüyor ve iyi bir oyuncu olmadığı düşüncesi hâkim. Batı daha önce Erdoğan’dan daha otoriter olan çok liderle muhatap oldu, olmaya da devam ediyor.

Ama fark şu; Suudlar, Mısırlılar – lisanımı maruz görün – her koşulda bize yaltaklanıyor. F-16’ları, müttefiklik ilişkilerini falan düşünerek bizimle aynı değerleri paylaşıyormuş gibi yapıyorlar.

Erdoğan ise bizimle çatışıyor, çelişkilerimizi yüzümüze vuruyor, dostumuz olmaya çalışmıyor.

"ERDOĞAN WASHINGTON'DA BU YÜZDEN SEVİLMİYOR"

Ondan daha otoriter liderler ise dostumuzmuş gibi poz yapmakta beis görmüyor. Çok yakın zamana kadar Putin bile böyle davranıyordu. Erdoğan Washington’da bu yüzden sevilmiyor. Biliyorum hiç adil bir durum değil.

"TÜRKLER BİZİ DİNLEMİYOR, AYLAR SÜREN MÜZAKERELER OLUYOR"

- Mesele sadece Erdoğan mı yani?

Erdoğan’ın da ötesinde Washington’da genel olarak Türklerden hoşlanmama durumu da var. Türk ordusu çok zor, selam çakıp IŞİD’le savaşmaya gitmiyorlar, aylar süren müzakereler oluyor. Başka ülkeler ise 4 uçak gönderip IŞİD’le savaşıyorum diyor. Aslında hiçbir şey yapmıyorlar ama olumlu puan alıyorlar.

"HÜKÜMETİNİZE KARŞI BİR GÜVENSİZLİK VAR"

Yani demem o ki Washington’da genel olarak hükümetinize karşı bir güvensizlik var ve sevilmiyorlar. Washington böyle bir ruh hali içindeyken darbe teşebbüsü gündeme geldi"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nusret 8 yıl önce

Büyük Elçi bozuntusu Haddini Aşmış Olmak İle Beraber Katil Fetö ve Mensuplarını Devletimizi Milletimuzi Tehit Etmek İle..
Köpekliğini İspatlamış..
Eski büyükelçi..
Elinde Hiç bir Silah ve Savunma Aracı Olmadan ABD Güdümlü Katillerim Devlet Millet Malı Olan Bu Malları Türk Milletinden İzinsiz İllegal Olarak Kullanan Millet Düşmanı Abd'de Yaşayan Sivil Halkı Katleden Feto Terörislerinin.
Vatanının Savunmasının Uğrunda Tankların Otomatok Silahların Önüne Ölüm Pahasına Çıkıp Vatanını Koruyan Bu Millete..
Şabtaj ve Tehdit Etmeyi Uygun Görüp Vs.vs.vs.Diyen Zaat...
Azdan Az ..Çoktan Çok Gider..
Katil fitneci iftiracı dümenci yalancı sinsi kahpe olduğunuzu..BİLİYORUZ...
Şimdi..Al Tehditlerini Defol abd Babana Ver.....

Avatar
Yaren Aksofi 8 yıl önce

Yahu zaten işin aslı buydu,bu herif köpeklerini havlayarak ortaya koymuş. Biz bilmiyormuyuz sanki !? Abd çıkarcı ikiyüzlü adi bir emperyalist soytarıdır.

Avatar
AYŞOMAN 8 yıl önce

senin 'araplar' diye söylediğin insanların başına yine sizin adamınızı getirdiniz. Müslüman ülkelerin halkları Erdoğan'a dua ediyor, buda efendimiz arap olduğundan kelime oyunları yapıyor , ŞEREFSİZ LER!!

Avatar
turan 8 yıl önce

Acıkca diyor yani sahte olursa severiz. Durust olursa sevmeyiz.. Allah insanligi sizin şerrinizden korusun.

Avatar
Cengizhan Doğancı 8 yıl önce

AMERİKA Ortadoğu daki hayatı Hollywood filmleri ile karıştırıyor

Avatar
Cengizhan Doğancı 8 yıl önce

AMERİKA Ortadoğu daki hayatı Hollywood filmleri ile karıştırıyor

Avatar
Humanur Kaya 8 yıl önce

Evet bu açıklamalarınınanladıkki TÜRKİYE CUMHURİYETinin REİSİCUMHURU çağın BİLGE KAGANI sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN batı emperyalizminin haçlı ordularının önünde eğilmeyen tek liderdir işte TÜRK MİLLETinin tek temsilcisi bu
millet seninle gurur duyuyor yolun açık kılıcın keskin olsun RECEP TAYYİP ERDOĞAN