Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

ABD-Rusya arasında mekik diplomasisi

Suriye krizi, sorunun çözümüne katkı sağlayacak ABD ve Rusya’nın gerilimi nedeniyle çözümsüzlüğe doğru gidiyor. Ankara, ABD’nin Rusya ile Suriye görüşmelerini askıya alması ve ateşkes konusunda uzlaşma sağlanamaması konusunda endişe duyuyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, iki ülke arasında gerilimi sona erdirmek için kritik bir mekik diplomasisi yürütüyor.

Önceki gün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın zamanda ABD Başkanı Barack Obama ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirmesi gündemde. Türkiye’nin bu girişimlerinin temel amacının, Suriye’de taraflar üzerinde sözü geçen iki ülkenin geriliminin, rejimin ve DAEŞ terör örgütünün lehine sonuçlar getirmemesi olduğu öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak üst düzey diplomatik kaynaklar, “ABD ve Rusya arasındaki bu gerilim ne bölge ne de Suriye için olumlu bir gelişme değil. Zaten sahada çok kırılgan bir durum var. ABD ve Rusya’nın görüşmelerini askıya alması DAEŞ başta olmak üzere diğer terörist grupların daha saldırgan davranmasına yol açabilir. Rejimin muhaliflere yönelik tutumunu daha da saldırgan hale getirebilir. Sahada DAEŞ’in ilerlemesine yol açabilir” dedi.

Kaynaklar, ABD ve Rusya arasındaki bu sorunun aşılması ve Suriye’de gerçek sonuç verecek bir çözüm üzerine kafa yorulması için Türkiye’nin devrede olduğunu belirterek, “Türkiye artık Suriye’de kalıcı bir çözüm için çalışılmasını istiyor. Tarafların çıkarları Suriye’nin geleceğine fayda getirmiyor. Suriye ve bölgenin geleceği için yeniden görüşmelerin başlaması şart. Suriye’de beş yılda gelinen noktaya bakarsanız, çözümsüzlük girdabı var. Suriye’de atılacak yeni adımlar, girişimler önümüze çıkan son fırsat olabilir” diye konuştu.


Habertürk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.