Öne Çıkanlar fenerbahçe ahmet davutoğlu İstanbul rusya çatışma

Abdülhamid'e hakaret eden CHP'li

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP'nin verdiği önerge hakkında kürsüde bir konuşma yaptı.

"HDP'Lİ KARDEŞLERİM..."

HDP'nin önergesine CHP olarak destek verdiklerini ifade eden Levent Gök, "HDP’li kardeşlerim, bu önergeyi verdiniz ama aslında önergenin bir kaynağı var. Yani bu, Meclis Başkanı'nın yapısından kaynaklanıyor, genetiktir bu genetik, genetik faktörlerden dolayı." diyerek Meclis Başkanı İsmail Kahraman'a yüklendi.

Meclis'te Abdülhamit tartışması

"ABDÜLHAMİT NEYLE ÜNLÜDÜR"

Mustafa Kemal Atatürk hakkında sempozyum düzenlenmezken Sultan 2. Abdülhamit'le ilgili 4 farklı sempozyum düzenlendiğini ifade eden CHP'li Gök, "Abdülhamit neyle ünlüdür? Abdülhamit uzun bir saltanat dönemi yapmıştır ama Abdülhamit sansürle anılır, istibdat dönemiyle anılır." ifadelerini kullandı.

"ABDÜLHAMİT'E LAF SÖYLEME"

Levent Gök'ün bu sözlerine AK Partili vekiller tepki gösterdi. Ak Parti Isparta Milletvekili Sait Yüce, "Abdülhamit’e laf söyleme. Meclis Başkanı Abdülhamit’i övmekle çok doğru bir iş yapmıştır." dedi.

"LEVENT GÖK KİMDİR?

Levent Gök, 24 Ekim 1959 tarihinde Balıkesir‘de dünyaya geldi.

İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Ankara‘da bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Gök, serbest avukat olarak çalıştı.

İnsan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Türkiye Barolar Birliği Delegeliği görevlerinde bulunan Levent Gök, siyasi kariyerine ise CHP İlçe Başkanlığı yaparak başladı. CHP Ankara İl Başkanlığı yaptı ve 2011 Genel Seçimlerinde Ankara’dan milletvekili adayı oldu. 

2011 senesinde Türkiye Genel Seçimleri'nde CHP Ankara milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi‘ne girdi.

2012 senesinde CHP Parti Meclisi üyeliğine seçilen Gök, 22 Ağustos 2014 tarihinden itibaren CHP Grup Başkan vekili olarak vazife almaktadır.

7Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 tarihlerinde yapılan genel seçimlerde CHP Ankara milletvekili olarak seçildi. 

İngilizce bilen Gök, evli ve iki çocuk babasıdır. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.