Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ esad komplohaber

Ahmet Davutoğlu kavgacı vekiller uzaklaştırılsın dedi, akıllara uçan tekme atan vekil geldi!
Başbakan Ahmet Davutoğlu küfürbaz vekilleri Meclis'ten atılmasını istiyor! Davutoğlu, liderlerle bir araya gelerek "Kavgacı, küfürbaz vekiller uzaklaştırılsın" önerisinde bulunacak. Başbakan'ın tavrı akıllara Zeyid Aslan'ın uçan tekmesini getirdi. Yeni bir sayfa açtığını söyleyen AK Parti Tokat milletvekili Zeyit Aslan'ın bundan sonra kendisine daha fazla dikkat etmesi gerekiyor.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis'te her yıl yaşanan kavga, gerilim ve küfürleşmelerin artık Türkiye'ye yakışmadığını ve toplumu rahatsız ettiğini belirtecek. Yeni bir iç tüzük ile vekillere bu konularda yaptırım getirilmesini teklif edecek. Sürekli bağıran, Meclis düzenini bozan, kavga eden ve küfürlü konuşan vekillere uzaklaştırma cezalarını da içeren bir dizi yaptırım gündeme getirecek. Yasama faaliyetlerinde süreci tıkama ve engelleme girişimlerinin Türkiye'ye yakışmadığını söyleyecek. Genel Kurul çalışmaları için de "Yasama günleri" ve "Tartışma günleri" şeklinde bir ayrıma gidilmesini teklif edecek.


"YASAMA-TARTIŞMA AYRILSIN"


Sabah'ın haberine göre Davutoğlu'nun iç tüzük değişikliği kapsamında teklif edeceği "Yasama-tartışma günleri ayrımı"nın amacı, Meclis'in daha hızlı ve daha etkili çalışmasını sağlamak. Bu öneri hayata geçerse komisyonlar ve tartışma günlerinde muhalefetin tüm eleştirilerini dile getirmesi sağlanacak ancak yasal düzenlemelerin görüşüldüğü oturumlarda daha hızlı ve doğru karar alınacak.


"YAPTIRIM BELİRLENSİN"


Davutoğlu'nun, iç tüzük değişikliği isteğinin temel amacı toplumdaki gerilime karşı uzlaşma, kutuplaşma şikayetlerine karşı çözüm konusunda ilk adımı TBMM'de atmak. Meclis'teki kavga ve hakaretleşmelerin topluma kötü örnek olduğunu vurgulayacak olan Davutoğlu, "Daha uzlaşmacı, saygın ve diyalogu önceleyen bir iç tüzük yapalım" diyecek. Mevcut iç tüzükte kavga, küfür ve benzeri durumlarda milletvekilleri için "teklif üzerine kınama, uyarı ve men" gibi cezalar mevcut ancak, uygulamada eksiklikler yaşanıyor. Yeni düzenlemeyle daha sert cezalar verilmesi ve uygulamanın da net ortaya konması istenecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.