Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid uçak

AK Parti'nin yeni başkan adayı "içimizde mason var"diyerek parti kurucuları arasında yer almamış
AK Parti'nin yeni Meclis başkan adayı belli oldu: İsmail Kahraman! Peki İsmail Kahraman kimdir? Kahraman'ın AK Parti'nin kurucuları arasına girecekken "o mason varsa ben yokum" deyip geri adım attığı iddia ediliyor Peki parti içindeki o "mason" kimdi?


AKP Sözcüsü Ömer Çelik MYK sonrası açıklamada İsmail Kahraman'ın AKP'nin Meclis başkan adayı olduğunu duyurdu.

AKP'nin Meclis başkan adayına ilişkin bilgiler paylaşan Meydan'dan Ömer Şahin, yazısında İsmail Kahraman hakkında dikkat çeken bir de anekdota yer verdi:

"İsmail Kahraman, parti kurucuları arasında bir isme itiraz etmişti. 'O mason varsa ben yokum. Bizim ömrümüz masonlarla mücadeleyle geçti' diye rest çekti. Geri adım atılmayınca da AK Parti’ye kurucu olmadı."

İşte, Şahin'in o analizi:

'Mason Var' Dedi Ak Parti'ye Girmedi

TBMM Başkanlığı, bizim devlet sistemimizde iki numaralı makamdır. Başkan, Meclis’i yönettiği gibi icabında Cumhurbaşkanı’na vekâlet eder.

Sembolik ve icra yetkisi az görünse de önemli bir makamdır. Meclis’in işleyişi, iktidar ile muhalefet arasındaki ilişkinin düzenlenmesi, yasama, denetim faaliyetlerinin hızlanması ya da yavaşlatılmasında Başkan’ın takındığı tavır çok önemlidir.

Bu hafta yeni Meclis Başkanı’nı seçeceğiz. Yüzde 49 oyun doğal bir sonucu olarak iktidar istediği adayı kendi oylarıyla rahatça seçebilecek.

Bu isim kim olacak?

Takipçilerimiz hatırlar. Yeni Meclis Başkanı’nın İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman olacağını seçimin hemen ardından duyurmuştuk.

Kahraman’ın Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın saygı duyduğu bir ‘Abi’si olduğunu ve kendi sırası olarak bilinen yerden aday gösterildiğini de...

TBMM Başkanı seçilecek olan İsmail Kahraman’a biraz daha yakından bakalım...

Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi Rizeli olan Kahraman İstanbul’da okudu, hukuk fakültesini bitirdi.

Muhafazakâr bir ailenin çocuğuydu ve asıl şöhretini 1960’lı yıllarda yapacaktı. Kahraman, sağ kesimin aksiyoner öğrencilerindendi.

1916 yılında İttihatçılar tarafından kurulan, Cumhuriyetin ilk yıllarında ‘Turancı’ çizgiye kayan Milli Türk Talebe Birliği’ni (MTTB) ele geçiren öğrenci liderlerindendi.

Rasim Cinisli’nin ardından MTTB Başkanı oldu. MTTB’ni milliyetçi-maneviyatçı çizgiye evirdi.

1960 ve 70’ler MTTB’li gençlerin eylem yıllarıydı. Antikomünist çizgide gösteriler, Kıbrıs mitingleri yaptılar.

Mesela Ayasofya’da namaz kılan ilk isimlerden biridir İsmail Kahraman. Kızıl bayrak dikilen direğe tırmanıp yerine Türk bayrağı dikmişliği vardır.

Gençliğinde aksiyoner ve kavgadan kaçınmazdı Kahraman. Hâlen parmağında kavgaya tutuştuğu Aziz Nesin’in diş izi olduğu söylenir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Cumhurbaşkanı Gül, Bülent Arınç gibi AK Parti’nin kurucu kadrolarının yolları da gençlik yıllarında kesişti MTTB ile.

İsmail Kahraman, ta o günlerden itibaren ‘Abi’sidir Erdoğan ve AK Partililerin.

Partinin isim babası kahraman

İsmail Kahraman ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu denli yakın olmalarına karşın 2001 yılında derin bir görüş ayrılığı yaşamışlardı.

Kamuoyunda çok fazla bilinmez.

Hikâyesi ilginçtir o ayrılığın.

FP’nden ayrılan ‘yenilikçi hareket’ partileşme aşamasındaydı. Hareketin Meclis’teki lideri Abdullah Gül, doğal lideri Recep Tayyip Erdoğan ‘Abi’ ise İsmail Kahramandı.

Refahyol Hükümeti’nde Kültür Bakanlığı da yapmış olan Kahraman, Erbakan ile olan ayrışmada Erdoğan ve arkadaşlarından yana saf tutmuştu.

Parti kurulmaya yakın son toplantı Kahraman’ın oturduğu Meclis lojmanında yapılmıştı.
Hatta AK Parti’nin isim babası bile Kahraman’dı. Erdoğan parti adı olarak YAP’ı beğenmişti ama ‘İsmail Abi’, ‘Bir kuş iki kanatla uçar. Adalet ve Kalkınma güzel isim’ deyince AK Parti’de karar kılınmıştı.

Fakat partinin kurucu kadroları belli olmaya başlanınca araya ayrılık girdi.
İsmail Kahraman, parti kurucuları arasında bir isme itiraz etmişti.

“O mason varsa ben yokum. Bizim ömrümüz masonlarla mücadeleyle geçti” diye rest çekti. Geri adım atılmayınca da AK Parti’ye kurucu olmadı.

İsmail Kahraman’ın gidişi suskun olmuştu, dönüşü ‘muhteşem’ oluyor AK Parti’ye.

BİRLİK VAKFI, MTTB, İLİM YAYMA ALTIN ÇAĞI

Türkiye’de son yıllarda yıldızı parlayan sivil toplum örgütleri var.

Öyleleri var ki siyasetçi ve bürokrat fabrikası gibi oldu.

İşe girişten, terfiye kadar o kurumdan olanlar olağanüstü avantajlara sahip.

Bunların başında İsmail Kahraman’ın kurucu ve yöneticilik yaptığı MTTB, İlim Yayma Cemiyeti, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı geliyor.

12 Eylül darbesinde kapatılan MTTB, 2008 yılında yeni baştan kurulduktan sonra hızla mesafe alıyor.

Bugün devletin zirvesi 60’ların sonu ve 70’lerde MTTB’li olan genç kuşağa emanet.

Genç MTTB’lilere ise devletin kapıları sonuna kadar açık.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.