Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla konuşan Kılıçdaroğlu’nun "Uzun bir süre başörtüsüyle uğraştılar. Sizin kılık ve kıyafetiniz siyasete konu olamaz. İstediğiniz gibi giyinebilir, konuşabilir, gezebilirsiniz” ifadelerini kürsüde tekrar eden Turan AK Parti grubuna dönüp “Alkışlayın arkadaşlar bunu, alkışlayın, bravo, teşekkür ediyoruz” dedi.

Devamında CHP’nin 2008 yılında Kılıçdaroğlu’nun da imzasıyla başörtüsü düzenlemesini Anayasa Mahkemesi’ne taşımasını hatırlattı ve CHP sıralarına dönerek “bunu da siz alkışlayın; Onun için bir daha söylüyorum: Gelişen, dönüşen herkesin yanındayız” dedi.

Tutanaklara yansıyan ifadeler şöyle;

BÜLENT TURAN: Hiç mi güzel şey yok? Hiç mi bir şey yok? Çok kıymetli Sayın Genel Başkan dün konuşma yaptı -Sayın Kılıçdaroğlu- alkışladım odamda, alkışladım. Dedi ki dün konuşmasında, Kadınlar Günü dolayısıyla konuşuyor. "Uzun bir süre başörtüsüyle uğraştılar. Sizin kılık ve kıyafetiniz siyasete konu olamaz. İstediğiniz gibi giyinebilir, konuşabilir, gezebilirsiniz." Alkışlayın arkadaşlar bunu, alkışlayın, bravo, teşekkür ediyoruz. Peki, değerli arkadaşlar, aynı Sayın Kılıçdaroğlu, birkaç sene önce -bir başka haber, okuyorum- diyor ki: "CHP Grup Başkan Vekili Sayın Kılıçdaroğlu, 112 milletvekilinin imzasıyla beraber başörtüsü yasasının iptali için Anayasa Mahkemesine başvurdu." Hadi bakalım, 2 Kılıçdaroğlu, bunu da siz alkışlayın; bunu AK PARTİ alkışlasın, bunu siz alkışlayın. Onun için bir daha söylüyorum: Gelişen, dönüşen herkesin yanındayız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.