Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

AK Partili milletvekili, Erdoğan'ın açıklamasını 'Kandil talimatı' sanınca...
Cumhuriyet gazetesinden Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, TBMM Genel Kurulu’ndaki 'özerklik' tartışmaları esnasında kürsüye gelen HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, “başka bir siyasetçinin” görüşlerini açıklamak istediğini belirterek, AK Partili milletvekillerine, “Lütfen dinleyin, buna da kızacaksınız biliyorum” dedi. Paylan, 30 Mart 2013 tarihinde çözüm süreci devam ederken başbakan olan Tayyip Erdoğan’ın yaptığı şu açıklamayı ismini vermeden okudu:


“Dünyada gelişmiş ülkelere bakarsanız bunların hiçbirinde eyalet korkusu diye bir şey yok. Tam aksine, eyalet yapılanmaları o güçlü ülkelerde çok daha süratle kalkınmayı getiriyor. Bu güçlenme alametidir. Gelin bizim tarihimize, Osmanlı’ya baktığımız zaman Lazistan eyaleti, Kürdistan eyaleti var. Güçlü Türkiye asla eyalet sisteminden korkmamalıdır. Siz eyalet sisteminde de üniter yapıyı muhafaza edebilirsiniz. Belediye başkanlarını seçiyoruz da valileri niye halk seçmesin?”

"Kâğıdı eline Kandil mi verdi?"


AK Partili milletvekilleri bu sözlerin ardından, Paylan’a laf atmaya başladı. AKP’li Faruk Özlü ile Paylan arasındaki diyalog tutanaklara şöyle yansıdı:


Özlü: Kâğıdı eline Kandil mi verdi?


Paylan: Bunlar sizi kızdırır değil mi? Kim söylemiş bunu?


Özlü: Onu Kandil’de kim verdi? Kandil mi verdi?


Paylan: “Kandil mi tutuşturdu?” diyorsunuz, değil mi? Bunu, 30 Mart 2013’te Erdoğan söyledi. “Kandil  mi tutuşturdu?” diyorsunuz değil mi? Erdoğan tutuşturdu. Bakın, üzerinden daha iki yıl geçmedi, daha mürekkebi kurumadı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.