Öne Çıkanlar esed chp komplohaber musul ahmet hakan

Bahçeli parti içinde kendisine isyan bayrağı açanlara savaş açtı!

Başkanlık Divanı toplantısında muhalif hareketleri yakından izlediklerini belirten Bahçeli, ‘MHP’nin karıştırılmasına müsaade etmeyeceğiz. Ne idüğü belirsiz adamın sözleriyle görevimi bırakmam’ dedi

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önceki gün gerçekleştirilen Başkanlık Divanı toplantısında muhalif hareketleri yakından izlediklerini ve gelişmelere bakıp ona göre adım atacaklarını belirtti. 

Bahçeli, Çanakkale Zaferi’nin kutlandığı 18 Mart 2018’de toplanacağını açıkladığı kongrenin ‘zafer kurultayı’ olacağını vurgularken, şu değerlendirmede bulundu: “Neler yaptıklarını izliyoruz, bize bilgisi de geliyor. Bakıp göreceğiz, hele bir toz bulutu kalksın, resimler bir netleşsin istiyoruz. MHP’nin karıştırılmasına müsaade etmeyeceğiz. Ülkücü iradeyle geldim, gönderecek olan ülkücü iradedir. Arkasına baktığımızda Türk düşmanı olan, MHP’ye husumet besleyen üç beş köşe yazarı, neidüğü belirsiz adamın sözleriyle görevimi bırakmam. MHP’nin içini karıştırmaya dönük, masa başında uydurma söylentiler yazılıyor. Bu çok çirkin ve ayıp. Seçimin bir değerlendirmesini yapacağız. MYK’mızı, il başkanlarımızı toplayacağız. Bir çalışma yapıyoruz. Sonucunda hangi koşullarda seçime gidildi, ne oldu, millet iradesi nasıl manipüle edilde hepsini görme fırsatımız olacak.”

Bu arada MHP Genel Merkez yönetiminde bazı isimlerin ortaya çıkarak kongre talebinde bulunması ve MHP’nin içinin karıştırılmasında ‘istihbarat’ parmağı olabileceği şüplesi dile getiriliyor. MHP kurmayları, Sinan Ogan’ın partiye yeniden mahkeme kararıyla dönüşü, Selim Kaptanoğlu’nun adaylık açıklaması ve eski parti kurmaylarının kendilerine yönelik suçlama ve eleştirilerinin artmasını yeni Anayasanın yapılacağı bir dönemde yeni anayasaya karşı çıkacak olan MHP’nin, kongre süreciyle karıştırılarak kendi iç sorunlarıyla uğraşmak zorunda bırakıldığını ifade ediyor.
 
Anayasa’ya odaklanıldı

Bahçeli, toplantıda başkanlık sistemini içeren ‘anayasa’ düzenlemesi kapsamında rejim değişikliği konusunda kırılma yaşanabileceğini dile getirdi. ABD’de FED’in yapacağı açıklamalara odaklanan iş dünyasının diken üstünde olduğu ve ekonomik göstergelerin hiç de iyi olmadığını vurgulayan Bahçeli, Türkiye’deki Başkanlık Sistemi gibi rejime dönük değişiklik taleplerinin bu tedirginliği daha da arttırdığını kaydetti. Bahçeli, “Anayasa’nın ilk dört maddesi üniter yapı ve milletin bütünlüğü konusunu olmazsa olmaz şartlarımız arasında saydık. MHP’nin ne kadar haklı olduğu bir kez daha ortaya çıkacak” değerlendirmesini yaptı. 

Bahçeli, dün de bazı kurmaylarıyla ‘anayasa’ toplantısı gerçekleştirdi. Ak Parti’nin yeni anayasa konusunda Başkanlık Sistemi başta olmak üzere hangi değişiklikleri getirmek istediği, hangi yöntemi izleyeceği ve hangi partilerle hareket edebileceği konusunu masaya yatıran Bahçeli, MHP’nin alacağı pozisyona ilişkin değerlendirmede de bulundu. Parlamenter sisteme dayanan ilkelerini savunmaya devam edeceğini dile getiren Bahçeli, Ak Parti’nin siyasi ahlaka sığmayacak çeşitli yollara başvurduğunu vurguladı.



Anahtar Kelimeler:
MhpBahçeliDevlet Bahçeli
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.