Öne Çıkanlar rusya haber abd terörist başı EKREM İNCEL

Bahçeli seçim bildirgesini açıkladı! İşte MHP'nin koalisyon şartları...

MHP Ankara Arena’da 1 Kasım seçimleri için bildirgesini açıkladı. Adı “hayırcı”ya çıkan Bahçeli amaçlarının tek başına iktidar olmak olduğunu söyledi. Eğer tablo 7 Haziran’daki gibi olursa da HDP hariç diğer partilerle koalisyon yapabileceklerini söyledi.

Ancak koalisyon için Bahçeli’ni 4 şartı var. İşte o 4 madde.

MHP’nin ilk şartı Anayasa'nın ilk dört maddesi değiştirilmemesi. İkinci şartı ise çözüm sürecinin tam anlamıyla rafa kaldırılması. Olası MHP ile AK Parti koalisyonunu zora sokacak 3. madde de ise MHP 17-25 Aralık soruşturmalarının yeniden ele alınmasını ve sonuna kadar gidilmesini istiyor. Son maddede ise kuvvetler ayrılığı prensibinin parlamenter demokrasiyle korunması isteği yer alıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mağara Adamı 8 yıl önce

çok merak ediyorum ve araştırıyorum ancak akla mantığa vicdana uygun önermeler bulamıyorum; Sn. Bahçeli şu sorunu nasıl çözeceğini düşünüyor?