Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ esad komplohaber

Bakan Soylu gündemi değerlendirdi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Karadeniz Vakfı tarafından Sarıyer'deki İbrahim Cevahir Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen 'Siyaset, Ekonomi ve Terör Kıskacında Türkiye' konulu toplantıya katıldı. 


Terörle mücadele konusunda yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Süleyman Soylu, "Son 6 ayda güvenlik güçlerimiz kış ayı olmasına rağmen Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun kırsal bölgesinde  bin sığınağı tarumar etti" dedi. 


Ele geçen silahlarının hepsi Batı menşei olduğuna dikkat çeken Soylu, "Hepsi PYD üzerinden yeni ve teknik kabiliyete sahip silahlar. Bazen ele geçirilenlerin fotoğraflarını görünce gözlerim fal taşı gibi açılıyor. Nasıl böyle bir şey olabilir, nasıl böyle bir transfer gerçekleştirilebilir diye...Türkiye'yi elden ayaktan kesebilmek için herşeyi gerçekleştiriyorlar" dedi. 


"DÜNYADA ÜRETİLEN SENTETİK UYUŞTURUCULARIN YÜZDE 58 İLA 60'I TÜRKİYE'DE YAKALANIYOR"


PKK'nın terörün yanı sıra Türkiye'deki uyuşturucu ticaretinin önemli bir bölümünü yaptığını belirten Soylu, "Doğudan, Lice ve kırsalında üretilen doğal uyuşturucuları batıya transfer ediyorlar. Batıdaki sentetik ve kimyasal uyuşturucuların tamamını Türkiye'ye transfer ediyorlar. Dünyada üretilen sentetik uyuşturucuların yüzde 58 ile 60'ı Türkiye'de yakalanıyor. Çocuklarımızın bilincini perişan etmeye çalışıyorlar. Yani kültür emperyalizminin yanında sağlıklı bir nesil tehlikesi ile karşı karşıya bırakmak için ellerinden geleni yapıyorlar" diye konuştu.


"HANS NE DİYECEK, ALMAN NE DİYECEK İNGİLİZ NE DİYECEK HİÇ UMURUMUZDA DEĞİL"

Süleyman Soylu, sadece teröristle mücadele etmediklerini aynı zamanda terörizmle ve terörü besleyen sosyal, ekonomik tüm unsurlarla beraber mücadele ettiklerinin altını çizdi. 


Soylu, "125 üs bölgesi belirledik. Bütün kış boyunca bu üs bölgelerinin tamamını tarumar ettik. Eksi 30 derece eksi 40 derecede. Şehirlerdeki bütün PKK ve KCK bağlantılarının tamamını operasyonlarımız devam ediyor. Hans ne diyecek, Alman ne diyecek, İngiliz ne diyecek Hiç umurumuzda değil" dedi. 


"BU ŞARKI YASAKLANACAK DEDİM"


İçişleri Bakanı Soylu, HDP'nin referandum için hazırlattığı 'Biji Na' adlı şarkıya tepki gösterdi. Soylu, "Geçen gün HDP bir şarkı çıkarmış, 'tek devlete hayır, tek millete hayır, tek bayrağa hayır'...Hemen ilgili Vali'yi aradım; 'bu şarkı yasaklanacak' dedim. HDP'nin temsilcileri beni telefonla aradılar. Bu şarkıyı Türkiye'nin hiçbir yerinde çaldırmam ben kardeşim dedim. Bu kadar basit. Bir boşluk verdiğiniz andan itibaren ülkenin her tarafında türerler" ifadelerini kullandı.  


BAŞBAKANIN ŞIRNAK VE HAKKARİ MİTİNGLERİ

Başbakan Binali Yıldırım'ın Şırnak ve Hakkari mitinglerinde 20 bin kişinin bulunduğunu vurgulayan Süleyman Soylu, "Güneydoğu'da özellikle vatandaşın üzerindeki PKK baskısı kalktıkça, geleceğe umudu birliğe ait o yüksek duyguları, ülkemizin yarınlarına ait adımları çok net olmaktadır" şeklinde konuştu. 


CHP LİDERİNİN 'SURİYELİLER TÜRK VATANDAŞI YAPILACAK" SÖYLEMİNE TEPKİ


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Suriyelilerin Türk vatandaşı yapılacağı yönündeki söylemlerinin çok tehlikeli bir yaklaşım olduğunu belirten Soylu,  "Yok 4 milyon Suriyeli vatandaş yapılacak bu ülkede. Bunun söylendiği yer Diyarbakır'dır. Bunu anamuhalefet partisinin genel başkanı söylüyor. Bu ne demektir biliyor musunuz? Diyarbakır'da Kürt kardeşlerimiz yaşıyor. Suriyelilerin önemli bir bölümü kim? Arap...Ne yapmak istiyorlar? Yeni bir Kürt yeni bir Arap münafereti üzerinden bölgede, Türkiye'de yeni bir istikrarsızlık başlar mı? Bu çok yanlıştır. Bu Ortadoğu bölgesine yapılacak en büyük yanlışlardan birisidir" dedi.


"CERABLUS'A 20 KİŞİYİ GÖTÜRDÜK"

Bakan Soylu, "Biz niye El-Bab'tayız? Cerablus'a 20 bin kişiyi götürdük. Bizim evlatlarımız, güvenlik güçlerimiz orada. Her biri oranın yeniden imarı için gayret gösteriyorlar. Neden? Bu insanlar kendi yurtlarından yerlerinden edilmişler. El-Bab'ta yaptığımız, buradan insanları alıp güvenli bir şekilde oraya götüreceğiz. Bütün partilerin bize teşekkür etmesi lazım."


CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNİ ANLATTI

Konuşmasında Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlatan İçişleri Bakanı Soylu,  yeni sistemin laf üretmenin değil iş üretmenin sistemi olacağını vurguladı. Yeni sistemde yüzde 50 artı 1'i alınamadığında iktidar olunamayacağının altını çizen Soylu, "Bizim uzun zamandan sonra hayalini beklediğimiz, her seçimden sonra hükümet kurulacak mı kurulmayacak mı endişesini bizden alacak. Bize 7 Haziran'da ne havalar attılar. Çıktı HDP milletvekili  'sırtımızı PKK'ya PYD'ye dayadık' dedi. Cüreti görüyor musunuz? Şimdi dört tane duvar var. Şimdi de hangi duvarı beğenirsen ona yaslarsın" şeklinde konuştu. 

Süleyman Soylu'ya konuşmasının ardından  Karadeniz Vakfı Başkanı Yusuf Cevahir tarafından günün anısına tablo hediye edildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.