Öne Çıkanlar eray ucuzal barbaros şansaş spotlight filmi ittihat terakki salyangoz kremi

Bakanlar Kurulu sonrası yeni anayasa açıklaması!
Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası gazetecilere açıklama yaptı. Kurtulmuş, yeni anayasa, terörle mücadele ve Rıza Sarraf'ın ABD'de tutuklanması konularında gelen soruları cevapladı.

Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmaları için Nisan ayının sonunu işaret ederken yol haritasını da açıkladı. Hükümet Sözcüsü "nisan sonuna kadar olgunlaştıracağımız anayasa taslağımızı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunar ve bu taslağın Meclis'ten geçmesi için yani 367'yi bulması için gerekli çalışmayı yaparız" dedi. Sarraf'ın tutuklanması konusunda gelen sorulara karşılık yorum yapmaktan kaçınan Kurtulmuş "davayla ilgili resmi bir bilgi talebi ya da resmi bir talep Türkiye'ye aktarılmış değildir, gelmiş değildir" dedi. 

İşte Kurtulmuş'un açıklamarından satır başları:

Terörle mücadelede 81 maddelik bir eylem planı hazırlandı. Çalışmalar sürüyor. Her bir madde kendi yolunda yürüyor, ilgili bakanlıklar çalışıyor. Silopi'de örnek bir çalışma modeli ortaya koyuyoruz.

Sur'da 3 bin Cizre'de 200 kişi istihdam edilecek. Operasyon nedeniyle kapanan Şırnak havaalanı açıldı. Sur ve Cizre'nin tarihi dokusuna özen gösteriyoruz. Tarihsel mirasımıza sahip çıkıyoruz. Ümit ediyorum ki bu şehirlerimizde hayat tümüyle normale dönecek.

SİYASİ ETİK YASASI ÇALIŞMALARI

Bakanlar Kurulunda, Siyasi Etik Yasası ile ilgili çalışmalar ele alındı. Ana hatlarıyla şunu ifade edeyim, TBMM'de grubu bulunan bütün siyasi partiler kendi içlerinde bir siyasi etik kurulu kuracaklar. Bunun dışında TBMM Başkanının başkanlığında 10 kişiden oluşan bir etik komisyonu oluşacak. Bu kurullarda, etik davranış kalıplarından mal bildirimine kadar bütün alanlarda TBMM üyelerinin nasıl hareket edecekleri, başta partilerin kendi etik kurullarında olmak üzere bu mekanizma içinde değerlendirilecek

RIZA SARRAF İÇİN ABD'DEN BİR TALEP GELMEDİ

(İş adamı Sarraf'ın ABD'de tutuklanması) Söz konusu dava ABD'de, yurtdışında başlamış olan hukuki bir süreçtir. Bu hukuki süreçle ilgili şu ana kadar herhangi bir şekilde söz konusu ülkeden söz konusu davayla ilgili resmi bir bilgi talebi ya da resmi bir talep Türkiye'ye aktarılmış değildir, gelmiş değildir.

YENİ ANAYASA İÇİN YOL HARİTASI

(Yeni anayasa) Bu mesele, ilanihaye beklenecek bir mesele değildir. Biz aylar öncesinden söylüyorduk, şimdi uygulamaya koyacağız. Kendimize göre parti içerisinde tartıştığımız, olgunlaştırdığımız, önümüzdeki dönemde de muhtemelen nisan sonuna kadar olgunlaştıracağımız anayasa taslağımızı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunar ve bu taslağın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçmesi için yani 367'yi bulması için gerekli çalışmayı yaparız. Bulamazsak, 330'u bulup millete gitmesi için gerekli çalışmayı yaparız.

RUSYA İLE İLİŞKİLER

Ne Rusya ne de Türkiye birbirini gözden çıkarmaz. Bunu baştan beri söylüyorduk. Türkiye olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Sınırlarımızda rutin Rus uçuşları rotadaki anlaşmazlık bakımından yapılamamıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.