Öne Çıkanlar suriye türkiye edip yüksel hapis cezası fransa terörist

Barzani son kararını açıkladı!

Canlı yayına çıkıp açıklama yapan Barzani, referandumun ertelenmeyeceğini belirtti. Barzani "25 Eylül'de yani yarın, kararımızı vereceğiz" açıklamasını yaptı. 

Barzani yaptığı açıklamada, "Bağdat hükümeti Peşmergeye tek fişek göndermediği gibi maaş ve bütçeyi de kesti. Kürdistan'ı yok sayma retoriğini terk etmediler. Tüm bu sorunların çözümü için çok çalıştık. Ama Bağdat bunu kabul etmedi" dedi.

BARZANİ: BAĞDAT İLE İYİ KOMŞU OLACAĞIZ

Barzani sözlerini daha da ileri götürerek, "Bundan sonra Bağdat ile olan diyaloğumuz iyi bir komşu olmak esasında olacak" açıklamasında bulundu.

BARZANİ CEPHESİNDEN ERKEN SAATLERDE BENZER BİR AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Birleşmiş Milletler Irak Temsilcisi Jan Kubis ile de konuşan Barzani'nin Kubis'e şunları söylediği medyada yer aldı; "Referandum demokrasinin en sade halidir, halk kararını verecek bundan da geri dönüş yok, referandum 25 Eylül'de sonuçlanacak. Sınır meselelerini Bağdat'la çatışmadan çözebiliriz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.