Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid uçak

Başbakan Davutoğlu AK Parti Grup Toplantısı'nda

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında partililere hitap ediyor.

Ahmet Davutoğlu burada yaptığı konuşmada, parti içinde karışıklık olmasını bekleyenlere de cevap verdi; "Bizim aramızda ihtilaf bekleyenler çok beklerler."

BİZİM ARAMIZDA ŞAHSİ MESELE YOK

"AK Parti'ye karşı ne kumpaslar kurmaya çalıştılar ama hiç birinde hedeflerine ulaşamadılar, ulaşamazlar. AK Parti'yi biraraya getiren vicdandır. AK Parti milletle bütünleşerek kendi bütünlüğünü sağlamıştır. Bizim aramızda ihtilaf bekleyenler çok beklerler. Çünkü bizim aramızda şahsi mesele yok, ulvi meseleler var. Bu dava Türkiye'nin davasıdır. Bu dava şu an dahi Türkiye'ye dönüp Haleplilerin, Azezlilerin, Humusluların davasıdır. Bu hak ve hakkaniyet davasıdır. Biz insanlığa, bütün mahlukata karşı sorumluyuz. "

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

SİZLERE SELAM GETİRDİM

"Birincisi, Kırım Tatar Türkmenleri İkincisi Ukraynadaki Ahısta Türklerinin temsilcileri Üçüncüsü Ukraynada Gökoğuz Türklerinin temsilcilerinden size selam getirdim.

Erzincan'da Türkiye'nin nasıl bir yapıya sahip olduğunu gözlemleme şansım oldu. Biz her bölgemizde, her şehrimizle irtibatımızı canlı tutuyoruz. İnşallah bu hafta da Van'da olacağız. Daha sonra Ukrayna ile ilişkilerimizi gözden geçirdik.

1789'da Avrupa'da Fransız ihtilali yaşanırken barbarlar büyük bir katliam yapmışlardı. Bu yüzden bir devlet adamı felç geçirip vefat etmişti. Devlet adamlarının sorumluluk duyguları tükenirse devletler yaşayamazlar. Bütün mazlumların ızdırabını yüreğimizde hissediyoruz.

DÜNYA KENARA ÇEKİLİR, BİZ ÇEKİLMEYİZ

Birileri diyor ki ilgilenmeyin, kulağınızı tıkayın. Bu yüreksiz, vicdansız yaklaşım kaşısında son nefesimize kadar mazlumların hakkını savunmaya devam edeceğiz. Dünya kenara çekilenilir ama biz çekilmeyeceğiz. Çünkü bu topraklarda oturmak özel bir merhamet duygusu gerektirir. Ülkemizden mazlumların son kalesi diye söz etmiştim. Bu son kaleyi son nefesimize kadar savunacağız.

ARAMIZDA İHTİLAF BEKLEYENLER ÇOK BEKLERLER

AK Parti'ye karşı ne kumpaslar kurmaya çalıştılar ama hiç birinde hedeflerine ulaşamadılar, ulaşamazlar. AK Parti'yi biraraya getiren vicdandır. AK Parti milletle bütünleşerek kendi bütünlüğünü sağlamıştır. Bizim aramızda ihtilaf bekleyenler çok beklerler. Çünkü bizim aramızda şahsi mesele yok, ulvi meseleler var. Bu dava Türkiye'nin davasıdır.  Bu dava hak ve adaletin davasıdır.

RUSYA SÜRESİ GEÇMİŞ BOMBALARI TÜKETMEYE ÇALIŞIYOR

Suriye'deki gelişmeler, Rusya DEAŞ'la mücadele diyerek sivilleri vuruyor. Hangi kirli hesabın adına bunu yapıyorsunuz? Rus uçakları akıllı bomba kullanıyorlar. Rus uçakları bombaları yüklüyorlar ve tüm bombaları tüketiyorlar. Nereye attıklarını hiç hesaplamıyorlar. 200 sorti yaptılar bir kasabaya. Ellerindeki bombaları, süresi geçmiş bombaları tüketmeye çalışıyorlar.

Bu mühimmatı kendi ülkelerinde tahrip ettiklerinde kendi ülkelerine zarar vermekten kurtulmuş oluyorlar bu şekilde. Rusya'nın bombalamadığı tek bir alan bile kalmadı. Bir taraftan sivilleri öldürüyor, muhalifleri zayıflatıp rejimi güçlendiriyor.

5 YILDIR SURİYE DİRENDİ

Rusya ve Esad PYD'yi kullanarak etnik yapıyı değiştirerek binlerce insanı yerinden yurdundan koparıyor. Rusya DAEŞ'e tek bir saldırı düzenlemeden, Esad rejimini güçlendirmeyi düşünüyorlar. 5 yıldır Suriye halkı hiçbir orduya, silaha sahip olmadan Esad rejimine direndi, sonra Hizbullah geldi yine Halep'i, İdlib'i düşüremediler. Yetmedi İran'ı çağırdılar. O da yetmedi arkasından bütün coğrafyadaki Şii milisleri getirdiler Halep'i düşüremediler.

BÜYÜK ABİLERİ RUSYA'YA GİTTİLER

Bu yaz büyük abilerine gittiler, Rusya'ya gittiler bu katliamı sen tamamla, sen katliamı daha iyi bilirsin dediler. Bu hain, alçak uçaklar sivil, asker, çocuk, yaşlı ayrımı yapmadan 8 bin sorti yaptılar. Güya barışa doğru gideceğiz derken, Türkiye'nin Halep'e doğru koridoru kapansın istiyorlar. Halep'in o yiğit insanlarının açlığa da direnebileceklerini hesap etmiyorlar. Sonunda zafer mutlaka inananların olacaktır.

Türkiye hudutlarında terörle mücadele ederek insani değerleri de koruyor. Bölgenin güvenliğini korumak durumundayız.

HER BİRİ TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR EDİYOR

En son Minnağ Havaalanı'nı ele geçirdikten sonra Azez'e saldırı gerçekleştirdiler. Mülteci akınına sebep vermeden, YPG'ye yönelik hedeflere mukabelede bulunuyoruz, bulunmaya devam edeceğiz. Her biri Türkiye'ye teşekkür ediyor.

BİZİ ENGELLEMEYE ÇALIŞACAKLAR

Bizi engellemeye çalışacaklar, elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Bu saldırıların Avrupa'yı da hedef aldığı ortadadır. Merkel'le bu konuda mutabık kaldık. Merkel dün, yıllarca söylediğimiz teklifin haklılığını teyit ederek, Suriye'de uçuşa yasak bölge olmasını ifade etti. Bu 3 yıl önce olsaydı yüzbinlerce insan hayatta olacaktı.

Türkiye kendi sınırlarını korumak, etnik temizliği engellemek ve Suriye'de muhaliflerin zayıflamasını engellemek için gerekli gördüğü şekilde mukabele etmeye devam edecektir. Türkiye Azez'e yönelik saldırılara engel olacaktır. Katliam ve etnik temizlik yapan bir terör örgütünün, Türkiye'ye karşı mülteci akını oluşturmasına ve etnik temizlik yapılmasına izin verilmeyecektir. Türkiye'nin sınır güvenliğini gösteren kim olursa olsun aynı şeyi göstereceğimizden şüphesi olmasın.

PYD RUSYA'NIN PARALI ASKERİ OLMUŞTUR

PYD Son zamanlarda DAEŞ ile mücadele yerine ılıımlı muhalefet ile savaşıyor. DAEŞ ile mücadele eden gruplerı arkadan vuruyor. PYD artık Rusya'nın paralı askeri olmuştur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.