Öne Çıkanlar rusya çatışma ahmet davutoğlu haber dışişleri bakanlıüı

Başbakan Davutoğlu'ndan çok sert Silvan açıklaması: Kimse şov yapmasın
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı’na yaptığı ziyaretin ardından gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Silvan'da operasyonların sürdüğünü belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, Silvan'da nasıl bir yığınak yapıldığını biliyoruz, kimse şov yapmaya kalkmasın açıklamasını yaptı.

"KİMSE ŞOV YAPMAYA KALKMASIN"


Davutoğlu, "Biz 23 Temmuz'da barış ve huzuroperasyonu başlattığımızda ki hala devam ediyor, 'huzur geri gelene kadar mücadele devam edecek' demiştik. O zaman Silvan'daki operasyonlarımızı eleştirenler, seçimler için yapıldığı iddiasında bulunmuşlardı. Ancak Türkiye'de tek bir silahlı terörist kalmayana kadar bu mücadele sürecek. Kimse şov yapmaya kalkmasın. Silvan'da nasıl bir yığınak yapıldığını biz biliyoruz" dedi.


"HÜKÜMETİ BİR AN EVVEL KURMALIYIZ"


Davutoğlu yeni hükümetle ilgili de "Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiridir görevlendirmeyi ne zaman yapacakları. Özellikle bütçe takvimi bakımından hükümetimizin bir an önce göreve başlaması gerekmekte. Bizim süratle hükümetimizi kurup bütçemizi Meclis'ten geçirmemiz gerekli. Sayın Cumhurbaşkanımızın da takdirinin bu yönde olmasını bekliyoruz" dedi.


KARA OPERASYONU


Davutoğlu, "Kara operasyonuna ilişkin değişik yorumlar yapılıyor. Türkiye'ye dönük herhangi bir tehdit nerede olursa olsun oraya dönük çalışma yapılır. Şu anda Türkiye'ninIrak ya da Suriye bağlamında herhangi bir kara operasyonu hazırlığı söz konusu değil. Böyle bir kısa dönemde böyle bir beklenti içinde olmamak icap eder" diye konuştu.


MANİSA VALİLİĞİ’NİN AÇIKLAMASI


Diyanet İşleri Başkanlığı'nı ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Davutoğlu,Manisa'da yaşananlar hakkında, "Türkiye bir hukuk devletidir. Ama aynı kurallar içinde herhangi bir konuda soruşturma yürütülürken, başörtülü olsun, olmasın, bayan olsun, erkek olsun, zorunlu olmadıkça kimsenin biz kelepçeli görüntülerinin ortaya çıkmasını istemeyiz. Hepimiz hukuk devleti kurallarına riayet edeceğiz. Bir kaçma tehlikesi veya başka tehlikeler söz konusuysa, özellikle hanımların kelepçeyle götürülmesini kabul etmemiz mümkün değil. Arkadaşlara derhal talimat verdim, bu soruşturulsun diye. Bu doğru değil. Vatandaşlık hukuku herkes için geçerlidir. Ve kimsenin kıyafetler üzerinden de ideolojiler üzerinden de birbirlerinden üstünlüğü yoktur. Vatandaşlar arasında olumlu imaj sahibi olanlar, olumsuz imaj sahibi olanlar, başı açıklar, başı kapalılar ayrım yapmak da kabul edilemez. Bütün vatandaşlarımız aksi ispat edilene kadar olumlu imaja sahiptir. Bu maksadını aşan bir ifadedir. Kesinlikle 78 milyonun her biri bizim için olumlu imaja sahiptir. Herkesin izzetleri, devlet teminatı altındadır." açıklamasında bulundu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.