Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

Başbakan Davutoğlu'ndan gençlere müjde üstüne müjde!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'da gerçekleşen Genç MÜSİAD 5. Uluslararası Genç İşadamları Kongresi'nde konuştu.


İşte Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:


Sizler bir yandan Türkiye ekonomisine katkıda bulunurken diğer yandan milli, manevi değerlerinizle ahlaklı birer örnek oluyorsunuz. Türkiye'nin dünyaya sırtını değil yüzünü dönmesi ekonomi açısından çok önemlidir.

1984 - 2002 yılları arasında Türkiye'ye toplam 14.8 milyar dolar yabancı sermaye gelmişken, 2003-2014 yılları arasında 149 milyar dolar yabancı sermaye gelmiştir.

MÜSİAD kısa sürede en önemli STK'lardan biri oldu. Üye sayısı 11 bini geçti. Genç MÜSİAD'ın çalışmaları da hızla yayıldı.


'YENİ TÜRKİYE KABUĞUNU KIRDI'


Genç MÜSİAD'ı önemli kılan gençlerimizin milli manevi yanlarından kaynaklanıyor. Bir yandan kültürel açıdan iş ahlakına sadık kalmaktasınız. Genç MÜSİAD 2002'de kuruldu. AK Parti'nin yeni sayfa açtığı dönemde. Sizler 28 Şubat'ı yaşamak zorunda kalmadınız. Bu ne kadar güzel. Eski Türkiye kendi kabuğuna çekilmişti. Yeni Türkiye ise kabuğunu kırdı. Her açıdan dünyaya açıldı.


'GENÇ GİRİŞİMCİLERİMİZİ DÜNYADA GÖRMEK İSTİYORUM'


Genç girişimcilerimize diyorum ki bütün dünyada sizi görmek istiyorum. Ekonomik faaliyetler açısından son derece gereklidir. 2002'de 87,6 milyar dolar olan dış ticaret hacmimiz 400 milyar dolara yükseldi. 2002'de 36 milyar dolar ihracatımız 2014'te 158 milyar dolar seviyesine çıktı. Müteahhitlik bedelleri arasında en önemli ülkeler arasına girdik.

Düşük gelir seviyesinden orta gelir seviyesine yükseldik. Yüksek gelir seviyesine çıkaracağız. 2023 ve daha sonrasına bakacağız.


"ORTA GELİR SEVİYESİNE YÜKSELDİK"


Düşük gelir seviyesinden orta gelir seviyesine yükseldik. Yüksek gelir seviyesine çıkaracağız. 2023 ve daha sonrasına bakacağız.

Kendi işini ilk defa kurmak istersen ne yapacağım diye düşünmeyeceksin. Her gence 50 bin TL'ye kadar karşılıksız sermaye vereceğiz. 


Gençlerimiz ihtiyacı olan sermayeyi harcayacaklar. Devletin bir ana ve baba olarak el uzatması. 50 bin TL yetmiyorsa gelecek bize biz de ona 100 bin TL verip al şu 100 bin TL'yi işlerin yoluna girince faizsiz ödersin diyeceğiz. Önümüzdeki hafta attığımız adımları gözden geçireceğiz. Gençlerimiz benim üzerimde vergi yükü olmasın derse diyeceğiz ki 3 yıl boyunca senden gelir vergisi almayacağız.


"GENEL SAĞLIK SİGORTASI BORÇLARI SIFIRLANACAK"


Genç çiftçilerimize 30 bin TL karşılıksız destek vereceğiz. İlk kez iş bulan gençlerimizin 1 yıllık maaşlarını vereceğiz. Türkiye'de genç olmak başlı başına bahtiyarlık. Genel sağlık sigortası prim borçlarını sıfırlıyoruz, meslek lisesi ve üniversite stajlarına yeni düzenleme yapacağız.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.