Öne Çıkanlar son dakika rusya haber terör terör örgütü

Başbakan Davutoğlu yeni güvenlik planını açıkladı!

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

KAPSAMLI DEĞİŞİKLİĞE GİDİLİYOR

5 saat boyunca kapsamlı bir değerlendirme yaptık. Son dönemlerde tertip ettiğimiz birçok güvenlik toplantısında değişen şartlara intibak edecek bir güvenlik konseptinin yerleşmesi ve Türkiye genelinde alınacak tedbirlerle ilgili çok önemli, kapsamlı değişimlere ve ek tedbirlere gidiyoruz. Türkiye genelinde yaptığımız güvenlik değerlendirmelerine şimdi il bazında, her ilimizde ele alarak, her ilimizin hassasiyet kesbeden güvenlik ihtiyaçlarını karşılamaya dönük çalışmalar yürütüyoruz.

ANKARA'YA ÖZEL GÜVENLİK KONSEPTİ

"Bugün ele aldığımız en temel husus, Ankara'ya has, Başkent güvenlik anlayışı ve konsepti bağlamında bir çalışmayı en kısa zamanda, bugün ele aldığımız prensipler etrafında şekillendireceğiz ve Başkente has ve Başkentin özelliklerini gözeten yeni bir güvenlik anlayışıyla meseleyi ele alacağız. Ankara'ya teçhizat ve personel takviyesi de yapacağız."

ANKARA İÇİN ÖZEL MEKANİZMA

"Ankara için özel bir güvenlik mekanizması hazırlanacak. Bunda hem yaşadığımız münferit terör eylemleri, yani bir terör eyleminin gerçekleşmesi, Gar gibi, Merasim Sokak'ta olan gibi, hem de kitlesel eylemler üzerinden bazı provokasyonların olması ihtimallerine karşı alınacak tedbirler, güvenlik birimlerimizin bütün çabalarıyla bir eylem planına dönüşecek ve önce Sayın İçişleri Bakanımıza sonra da bizzat bana tevdi edilecek. Ve bu bir genelge halinde bütün Ankara'daki kurumlara tevdi edilecek. Ankara'nın özelliklerinden kaynaklanan özel bazı eğitilmiş uzman güvenlik alanları söz konusu ise bunların eğitimi yapılacak.. Bu yeni güvenlik anlayışı konusunda en büyük desteği halkımızdan bekliyoruz.

GÖZALTI SAYISI 22'YE YÜKSELDİ

Başbakan Davutoğlu, Ankara saldırısıyla ilgili olarak gözaltına alınanların sayısının 22'ye yükseldiğini açıkladı.

"EYLEM PKK-YPG İŞBİRLİĞİYLE GERÇEKLEŞTİ"

Kimse bu olayı saptırmaya kalkışmamalıdır. Bu kişilerin Türkiye ve Suriye’deki bağlantıları ortaya konmuştur. Karşımızda PKK-YPG işbirliğiyle gerçekleştirilen bir terör eylemi vardır. Salih Neccar'ın YPG ve rejimle ilişkisi tespit edildi. Kayıt sistemi sayesinde saldırgan parmak izinden tespit edildi.
 2 milyon 600 bin mülteci barındıran bir ülkede eğer böylesine iyi işleyen bir kayıt sistemi olmasaydı muhtemelen ya biz bu sonuca hiç ulaşamazdık, ya da çok uzun bir sürede ulaşabilirdik." 

TAK'IN SALDIRIYI ÜSTLENMESİ
TAK da YGP de PKK'nın uzantısı olan bir örgüttür. TAK saldırıyı üstlenmek için neden 3 gün bekledi bunu sormak gerek. TAK'ın üstlenmesi bir algı operasyonudur. Niye üç günde üstlendiler? YPG irtibatını yok etmek ve uluslararası alanda YPG’nin üstüne gölge düştüğü kanısıyla TAK üstlendi. Acaba biz YPG’nin bu saldırıyı yaptığını ortaya koymasaydık TAK yine bu açıklamayı 

GÜVENLİK ZAFİYETİ​ TARTIŞMALARI
Benzer kaç saldırısının engellendiği gözardı edilebiliyor. Günümüzde özellikle terör örgütlerinin kullandığı araçlar bağlamında öylesine çeşitlenme söz konusu terör riskinden bigane olmuş ülke yok. Aynı konu İngiltere Londra, Fransa’da Paris temelinde ele alınıyor. Terör artık küresel bir tehdittir. Bu küresel tehditten uzak kalmış, bigane kalmış hiçbir ülke yok. Hiçbir tedbir bu tür bir riski tamamen ortadan kaldırmaz. 

ABD'NİN PYD AÇIKLAMALARI

Müttefik ülkeden beklediğimiz şey Türkiye'yi savunmasıdır. ABD'den beklediğimiz tek şey 'Amasız' bir dayanışma içinde olmaları.

Ortada açık bir konu yok. Büyükelçiler çağrıldı ve parmak izi bile gösterildi. Eğer açık bir konu varsa bizim için kapanmıştır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.