Öne Çıkanlar son dakika rusya haber terör HDP

Başbakan noktayı koydu: Yerle bir ederiz
Başbakan Davutoğlu, ''YPG'yi Azez'e 1.5 km. yaklaştığı için uyardık. YPG unsurları hemen Azez civarından uzaklaştırıldı. Azez'in düşmesine izin vermeyiz. Çekilmezlerse Minniğ Havaalanı kullanılamaz hale gelecek'' dedi. Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

YPG RUSYA'NIN PİYONU 

Bugün Türkiye'de PKK, Suriye'de de YPG Rusya'nın açık bir enstrümanıdır. Onun yayılmacı politikalarının piyonları. Rusya, Türkiye'yi sıkıştırabilmek için de bu araçları kullanıyor. Dolayısıyla bizim tutumumuzun son derece meşru bir temeli var. Türkiye, kendi güvenliğini korumak için her türlü tedbiri alır, tereddüt etmeyiz. YPG, Fırat'ın batısına geçmeyecek, Azez'e de yani Afrin'in de doğusuna geçmeyecek. 

ESED'İ KADİROV YAPACAKLAR 


Çeçenistan'da da Kadirov gibi bir kuklayı nasıl iş başına getirdiler, ondan önce nasıl bir kıyım yaptılar ise şimdi aynı şeyi Suriye'de yapıyorlar. Ya Esed'i Kadirovlaştıracaklar ya da Esed gitse bile bir Kadirov bulup bunu Batı'ya empoze etmeye çalışacaklar. Türkiye'ye dönük olarak YPG'yi bir koçbaşı gibi kullanıp, baskı oluşturma çabası var. Cenevre'de YPG'nin muhalefet safında oturmasına izin vermedik, vermeyeceğiz.

GERİ ADIM ATTILAR

(Salih Müslim'in) "Geri adım atmayacağız" demesinin bir anlamı yok. Geri adım attılar. YPG'yi Azez'e 1.5 kilometre yaklaştığı için uyardık. Şu anda YPG unsurları Azez civarından uzaklaştırıldı. Azez'e yaklaşırlarsa en şiddetli tepkiyi görürler. Azez'in düşmesine izin vermeyeceğiz. Bunu çok net bütün dünya bilmeli. Bu havaalanını, Türkiye'ye ve ılımlı muhalefete karşı kullanmasına izin vermeyeceğiz. Çekilmezlerse o havaalanı kullanılamaz hale gelecek. Türkiye üzerinden, Avrupa göç akınları üzerinden baskı altında tutuluyor. Bu sadece Türkiye'ye değil, Ukrayna konusunda AB ile problem yaşayan Rusya'nın, Avrupa'ya dönük bir hamlesi. 

CHP HDP'LEŞİYOR

Milletvekilleri gidip yurtdışında YPG ağzıyla konuşuyor ve YPG'nin DAEŞ'e karşı ülkelerini savunan bir vatanperver örgüt gibi yansıtmaya çalışıyor. Bu HDP'nin dilidir. Yani CHP, HDP'leşiyor. CHP, Suriye halkını temsil eden ılımlı muhalefet dışında kalan unsurlarla iş birliği yaptı. 

ARINÇ İLE KONUŞACAĞIM


Sayın Arınç'ın ve diğer arkadaşların yaptığı açıklamaların, parti kurulları içinde, kendi içimizde konuşulması gereken konular olduğu kanaatindeyim. Bu konuda da kendileriyle daha önce de konuştum. Tekrar konuşacağım. Hiçbir zaman ben bu tartışmalar üzerinden AK Parti'ye dönük spekülasyon yapılmasına izin vermem. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.