Öne Çıkanlar chp Şırnak mhp bahçeli devlet bahçeli

Binali Yıldırım'dan başkanlık sistemi açıklaması

Türkiye yeni yönetim sistemine gidiyor. Binali Yıldırım, AK Parti'nin il başkanlarına seslendiği toplantıda Başbakanlık görevini üstlendiğini fakat kendisini denetimli serbestlikte gördüğünü söyledi.

Sözü başkanlık sistemine getiren Başbakan Yıldırım, "Parlamenter sistemin Türkiye'nin dertlerine çare üretmediği gerçektir" dedi.

BAŞKANLIĞI MECLİS'E SUNACAĞIZ

Yıldırım, yeni anayasa ve başkanlık sistemine ilişkin tekliflerini en kısa sürede Meclis'e sunacaklarını açıkladı. Ayrınca Meclis'te sonuç ne olursa olsun bu tekliflerini milletin onayına sunacaklarını da duyurdu.

"BAHÇELİ BİZİ CESARETLENDİRDİ"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün yaptığı açıklamadaki "AKP başkanlık sistemiyle ilgili inadını sürdürecekse karşımıza iki seçenecek çıkacaktır. AKP bir anayasa hazırlığı varsa, mutabık kalınan diğer maddelerle birlikte TBMM'ye getirmelidir" sözlerine de atıfta bulunan Yıldırım, bu söylemin de kendilerini cesaretlendiğini anlattı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.