Öne Çıkanlar ahmet davutoğlu rusya çatışma fenerbahçe haber

"Böyle devam ederse HDP dışında arayışlar doğabilir"
HDP Milletvekili Altan Tan, HDP’nin bölünerek yeni bir siyasi partinin kurulabileceği mesajını verdi.
Habertürk’ten Kübra Par’ın sorularının cevaplandıran HDP Milletvekili Altan Tan, gündeme dair açıklamalarda bulundu..

“BU SOSYALİSTLERİN ZAFERİDİR’ SÖYLEMİ TARTIŞMA YARATTI”
“Peki HDP’nin bölünmesi ve yeni bir siyasi partinin çıkması ihtimali var mı?” sorusuna HDP’li Altan Tan şöyle cevap verdi:
“Bu ihtimal tabii ki var. Kürtlerin büyük çoğunluğu dindar ve muhafazakâr. 7 Haziran seçimlerinde HDP’nin oyu 3 milyon arttı. Daha önce AK Parti’ye oy vermiş 2 milyon Kürt oyunu HDP’ye verdi. Sol, sosyalist, liberal çevreden gelen oyları küçümsemiyorum. Sadece tespit yapıyorum. 1 Kasım’dan sonra ise oy kaybettik.”
Oy kaybetmelerinin iki nedeni olduğunu söyleyen HDP’li Tan, “Birincisi çatışmalı sürecin yeniden başlaması. AK Parti’den gelen seçmen HDP’nin güçlenerek AK Parti ile çözüm sürecini devam ettirebileceğini düşünüyordu. İkincisi aynı kitle HDP’de, güçlerinin çok üzerinde sol ve sosyalist temsilin olduğunu gördü. Seçim gecesinde ‘Bu sosyalistlerin zaferidir’ söylemi tartışma yarattı” diye konuştu.

“BİR YOL AYRIMI OLACAK”
“Muhafazakâr Kürtler kendilerini yabancılaşmış mı hissettiler?” sorusuna ise HDP’li Tan şöyle cevap verdi:
“Evet, öyle hissettiler. Kürt siyasetinde bir yol ayrımındayız şu an. Çatışma, iç savaş, devrimci halk savaşında ısrar edenlerle buna karşı olup demokratik mücadeleyi seçenlerin bir yol ayrımı olacak. İkincisi HDP’nin geniş tabanını temsil eden dindar, muhafazakâr kitle sadece şahıslar bazında değil kendi gücü oranında bir temsil isteyecek. Yani ‘Altan Tan’ı aldım yerine Mehmet’i koydum’ diyerek değil fikir ve program anlamında bir temsil isteyecek.

“FARKLI OLUŞUMLAR OLABİLİR, SİYASET BOŞLUK KABUL ETMEZ”
HDP’li Tan, “Bu talepler karşılanmazsa yeni parti mi kurulur?” sorusuna da çok tartışılacak şu cevabı verdi:
“Demokratik ve legal siyaset tercih edilir ve muhafazakâr kitle partide etkili olursa ayrıma gerek kalmaz. Fakat bu savaş stratejisi devam ederse ve ağırlıklı sol, sosyalist, seküler söylem devam ederse farklı oluşumlar olabilir. Siyaset boşluk kabul etmez.”

SIRRI SÜREYYA ÖNDER’İN “KAÇAK ÇAY” SÖZLERİNE TEPKİ
7 Haziran seçim sürecini de değerlendiren HDP’li Tan, HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’e sert çıktı. Altan Tan, “AK Parti de dahil her türlü koalisyona açık olmalıydık. Kapıları kapatamazsınız. Başbakan partiye geldiğinde ‘Gelir bir kaçak çay içer, gider’ diyemezsiniz...” açıklamasında bulundu.

ENSAR VAKFI AÇIKLAMASI
Ensar Vakfı’ndaki çocuklara cinsel saldırıda, “Bale kursunda seks skandalı oldu diye bütün balerinleri suçlamak yanlış” sözleri hatırlatılan HDP’li Altan Tan, “Bu konuda söylemem gereken her şeyi söyledim. Daha fazla konuşmak istemiyorum. Aile Bakanı’nın Kara­man’a ilk günden gidip, el koyması gerekirdi. Bu polemikler o zaman biterdi” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Necati 8 yıl önce

Sayın Altan tan zaten size hiç yakişmamişti o ateıst ve koministlerin yaninda olmak biz müslüman Kürdler bunu hiç kabul etmrdık

Avatar
misafir 8 yıl önce

ne fark eder ki,domuz soylari,hesen kel ya kel hesen?