Öne Çıkanlar abd terör örgütü terörist açıklama PKK

Burhan Kuzu'dan 'bedelli askerlik' yorumu

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, bedelli askerlikle ilgili, "Bugün bedelli askerlikle ilgili, düzenleme plan bütçe komisyonunundaki torba yasaya konulacak. Bu hafta komisyon aşamaları biterse haftaya da Genel Kurulda görüşmeler nihayete erecektir. Bedelli askerlik düzenlemesinde, 25 yaş sınırı, 25 gün askerlik süresi ve 15 bin TL lira bedel öngörülüyor" dedi. Daha sonra 25 günlük eğitim süresinin 28 güne çıkarıldığı açıklandı. Bedelli askerlikten, 31 Aralık 1993'ten önce doğanlar yararlanabilecek.

Bedelli askerliği önceki uygulamalarında eğitim süresi yer almazken bu kez düzenlemede “28 gün eğitim” getirilmesi çeşitli yorumlara neden oldu.

AK Parti MKYK üyesi Burhan Kuzu sosyal medya üzerinden bedelli askerlikte “28 gün eğitim” konusuna değindi.

Burhan Kuzu Twitter hesabından, “Bedelli Askerlik kanun teklifinin şartları belli olmuş: Yaş:25, Bedel:15 Bin TL, Eğitim Süresi:28 Gün. Tabii ki,bu teklif Bütçe Komisyonunda görüşülecek ve enine boyuna tartışılacak.Ortak bir nokta bulunacaktır.Bilhassa 28 günlük eğitim konusu sanırım bir kez daha gözden geçirilir” diye yazdı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Muhammet uslubaş 6 yıl önce

15 bin lira çok az