Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap terörist başı

Bursa'da kendi kendine miting yapmasıyla tanınan Ali Osman Demirtaş hangi partiyi solladı? İşte bağımsız vekil adayının başarısı!
Bursa'dan milletvekili adayı olup seçim kampanyasına 200 bin TL harcayan Ali Osman Demirtaş kendi kendine miting yapmasıyla tanınıyordu. Peki Demirtaş 1 Kasım seçimlerinden sonra istediği oy oranına ulaştı mı? Ali Osman Demirtaş ne kadar oy alabildi? Demirtaş bağımsız aday olarak girdiği seçimlerde hangi partiyi geçmeyi başardı? İşte yanıtı...


Bursa'da 1 Kasım milletvekili genel seçimleri için 200 bin TL harcayıp bağımsız aday olan Ali Osman Demirtaş, Türkiye'de sık sık haber
 oldu ve konuşuldu.


1 Kasım öncesi mitinglerinde bazı yollar trafiğe kapatarak konuşma yapan Demirtaş, kimsenin ilgi göstermediği alanda, yaklaşık bir saat vaatlerini anlatmıştı. Ses sistemini de kendisi kurarak konuşma yapan Demirtaş, "Biz memleketin selameti, halkın huzuru için geldik. Daha iyi bir yaşam için oylarınıza talibim. Ankara'da sizler için çalışacağım" demişti.


Seçimde tek bağımsız aday olan Demirtaş, 504 oy kazanarak, partilerden sadece 15 oyu bulunan DYP'yi geçebildi. Demirtaş, bin 529 oyu bulunan
DSP'nin 3'te 1'i, bin 8 oya sahip Millet Partisi'nin yarısı kadar oy topladı. LDP bin 229, BTP 2 bin 402, Halkın Kurtuluş Partisi 3 bin 99, DP 3 bin 688 oyda kaldı.

Seçim sonuçlarının ülkeye hayırlı olması temennisinde bulunan Demirtaş, "Oy veren herkese teşekkür ederim. Vatandaşlarımız mitinglerimde söylediğim şeyleri unutmasın, hafızalarından çıkarmasın. Önemli olan halka anlatmaktı. Hırslı değilim, kazansaydım halk için devrim yapardım. Yapacağım reformları vatandaşa birebir aktardım. Seçim sonunda halk kaybetti, ben kazandım" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.