Öne Çıkanlar haber botu çeşme Libya Karşıyaka Mezarlığı Şırnak milletvekilleri

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'dan TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'a büyük şok!

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay Yenikapı'da yapılan AK Parti mitingine katılan TBBM Başkanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması isteğiyle yazılı soru önergesi verdi. Mustafa Balbay, "Siz Milletin Meclis Başkanı mısınız? Yoksa AKP'nin mi?" sorusunu yöneltti.

Mustafa Balbay, geçen pazar günü İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı mitingle, Türkiye'de tek iktidar söyleminin yerleştirilmeye çalışıldığını öne sürdü. TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'ın da mitinge katıldığını, kendisinin TBMM kurumu çerçevesinde tüm milletvekillerini ve partileri temsil ettiğine dikkat çeken Balbay, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın siyaset dolu konuşmalarının arasında adeta kaybolduğunu ve parlamentonun kişisizleştirilmesine neden olduğunu öne sürdü.

Balbay TBMM Başkanı'nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti:

"Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses adı altında gerçekleştirilen mitinge başka hangi siyasi parti, kurum ve kuruluşlar davet edilmiştir? Edilmemiş ise sebebi nedir? TBMM Başkanı olarak konuşmanızda vurguladığınız ülkenin dört bir yanında yaşayan, her türlü inanç, kimlik ve siyasi görüşe sahip insanlarımız ve temsilcileri mitingde yer almış mıdır? Şu anda toplumsal kutuplaşma yetersiz mi geldi ki Cumhurbaşkanı milletvekillerini de 'milli', 'gayri milli' vekil diye ayırabiliyor? Parlamenter sistemde milletvekili diye anılan parlamento üyeleri artık milli vekil diye mi isimlendirilecek? Anayasada Cumhurbaşkanının görev ve yetkileri arasında bulunmamasına rağmen, Cumhurbaşkanı artık milletvekillerinin sicil amirliğini de mi yapacak? Teröre karşı tek ses deyip, bunu sadece AKP'nin propagandasına çevirmek, sadece bir partiye oy istemek değil midir? 25 nci dönem için seçilen milletvekillerinden Cumhurbaşkanı'nın tanımlamasına uymayan milletvekilleri var mıdır, kimlerdir? Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne seçilen 21 - 22 - 23 - 24 ve 25 nci dönem milletvekillerinden başka ülkelerin vatandaşı olan üyeler olmuş mudur? Kimlerdir?"

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'dan TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'a büyük şok!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.