Öne Çıkanlar rusya haber terör terör örgütü abd

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Toplantısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleşti. Toplantının gündemini CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, düzenlediği basın toplantısıyla paylaştı.

Teröre destek verdiği için kayyum atanan HDP'li belediyelere tam destek veren Böke, şunları söyledi:

HUKUKUN ÖNÜNDE MUTLAKA HESAP VERMELİDİR

"Cumhurbaşkanı çıktı, 'seçilmişlerde bal gibi görevden alınır' diyebildi. Teröre destek veren belediyelere karşı hukukun nasıl işlemesi gerektiği açık. Hukuku işler kılmak ülkeyi yönetenlerin en temel görevidir. Bu hukuku yerine getirip, terörü besleyen her şeyi ortadan kaldırmakla yükümlü olan iktidar ve hükümetin kendisidir. Kim hendek açılmasına destek verdiyse, kim şehirlerin bomba yığınağına dönüştürülmesine belediye kaynaklarıyla destek olduysa ve bunlar kadar önemlisi kim bizim bütün uyarılarımıza rağmen bütün bunlara kendi siyasi çıkarı için göz yumup, teröre yardım ve yataklık yaptıysa hukukun önünde mutlaka hesap vermelidir. Ancak hukuk hiçe sayılarak oy veren vatandaşın halkın iradesi yok sayılarak seçilmişlerin kayyum yoluyla görevden alınması hiçbir biçimde kabul edilemez. Hiç kimse kendisini darbe fırsatçılığıyla hukukun, anayasal düzenin, seçmen iradesinin yerine koymaya kalkmamalı.

TERÖRE YARDIMDAN BİR KAYYUM ATANACAKSA..

Demokratik düzende seçilmişlerin meşruiyet sınırlarını siyasetin keyfi değil hukuk belirler. Bu hukuk yalnızca Güneydoğu'da teröre destek veren belediyelere değil, FETÖ'ye kentlerimizi parsel parsel peşkeş çeken AKP belediyelerine de terör örgütü PKK kentlerimizi silah deposuna çevirirken göz yuman TSK'yı ve tüm kurumlarımızı FETÖ'ye bilerek teslim eden yöneticilere de IŞİD'in Türkiye yapılanmasına göz yumanlara da aynı biçimde uygulanmalıdır. Nasıl ki o hendeklerin kazılması teröre destekse FETÖ'yü devlete yerleştirip parsel parsel arsa satmakta, IŞİD'i Türkiye gerçeğine dönüştürmekte eşit derecede terörü beslemektir. Eğer teröre yardım ve yataklıktan kayyum atanacaksa Türkiye'de ne AKP'li belediye kalır, ne de AKP'li yönetici kalır. Teröre yardımdan bir kayyum atanacaksa ilk kayyum AKP'nin kendisine atanmalıdır.

ŞİMDİ BUGÜN OHAL'İ KALDIRSINLAR

Demokrasiyi, millet iradesini, meclisi tamamen yok sayıyorlar. Bu düzen o kadar hoşlarına gitmiş olacak ki şimdi uzatmanın lafını ediyorlar. Bizde buradan çağrı yapıyoruz; Sayın Başbakan '90 günü bulmaz bitiririz' demişti. Şimdi bugün OHAL'i kaldırsınlar. Türkiye bu durumu Meclis'ten demokratik bir şekilde, parlamenter düzeni güçlendirerek çok daha sağlıklı çıkacaktır. Anayasamıza göre KHK'lar yalnızca OHAL dönemi süresince geçerli olabilecek düzenlemeleri yapabilirler. KHK ile devlet yönetilmez. Meclisin etrafında dolanmak çok açık bir anayasa ihlalidir. Millet iradesine yapılmış çok açık bir sivil darbedir"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.