Öne Çıkanlar rusya haber abd Yasemin Öney Cankurtaran ferhat yüksel

CHP'li vekil soykırım var demeye getiriyor
Alman Federal Meclisinin, "Ermeni soykırımı"nı tanıyan karar tasarısını oy kabul etmesinin ardından CHP, AKP ve MHP ile birlikte kararı kınayan ortak metne imza atarken, CHP'li Selina Doğan'dan farklı bir çıkış geldi.

"TÜRKİYE KAFASINI KUMA GÖMMEKTEN VAZGEÇSİN"
Ermeni asıllı olan CHP milletvekili Selina Doğan, "Soykırım tasarısı" tartışmaları ile ilgili yaptığı açıklamada "Türkiye kafasını kuma gömmekten vazgeçmeli" diyerek "Bu tarz kıyımlar, zaten insanlığa karşı işlenen suçlardır" ifadelerini kullandı.

"AİLEMDE DE BU İNSANLAR YOK OLMUŞ"
Selina Doğan, "Ailemin her iki tarafında da, bu insanlar yok olmuşlar. Bunun bir açıklaması olmalı. Milyonlarla bahsedilen insanlar bugün on binlerle ifade ediliyorlar. Dolayısıyla her ne olduysa, diğer katliamlarda, tüm kıyımlarda, tüm infial yaratan acı olaylarda davet ettiğimiz gibi bu konuda da Meclis çatısı altında bir komisyon kurulmasını talep ediyoruz ama maalesef buna uygun bir zemin yok. Çünkü şu anda ne böyle bir çoğulculuğu yansıtan bir parlamenter sistem var, ne de ifade özgürlüğü, birbirine tahammül" dedi.

"MERCEDES KULLANMAYALIM HAMASETİYLE GEÇİŞTİRİLEMEZ"
Doğan "Kınayarak, oradan büyükelçileri çağırarak, Mercedes kullanmayalım gibi hamasetlerle geçiştirilebilecek bir konu değil. Almanya'da ki bu tasarının içeriği diğerlerinden farklı. Kendisinin bu anlamdaki sorumluluğunu da içeriyor. O kadar ağır faşizmi yaşamış bir ülke, geçmişle yüzleşme geleneğine uygun olarak bir metin kaleme almış. Almanya'da ciddi bir arşiv var. Nitekim kendisinin bu sorumluluğu kabul ediyor olması, bu arşivlerde yapılan incelemelerin sonucudur" değerlendirmesinde bulundu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet cem 8 yıl önce

ermeni kaltakları chp