Öne Çıkanlar esed erdoğan DAEŞ chp galatasaray

Çin'den Erdoğan'ın 'Şanghay Beşlisi' açıklamasına destek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Benim için varsa, yoksa Avrupa Birliği' dememeli, mesela, 'Şanghay Beşlisi içerisinde Türkiye niye olmasın?' diyorum" sözlerine Rusya'nın ardından Çin'den de destek geldi.

"Türkiye'nin arzusuna büyük önem veriyoruz"

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gıng Şuang, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanghay İşbirliği Örgütüne (ŞİÖ) ilişkin açıklamalarına yönelik, "Türkiye'nin ŞİÖ ile iş birliğini derinleştirme arzusuna büyük önem veriyoruz." dedi.

Gıng olağan basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ŞİÖ'ye katılımının düşünülebileceği yönündeki açıklamasının sorulması üzerine, Türkiye'nin Avrasya'da önemli bir ülke olduğunu belirterek, ŞİÖ'nün de önemli bir diyalog ortağı olduğunu vurguladı.

Çin'in, Türkiye'nin ŞİÖ ile iş birliğini derinleştirme arzusuna büyük önem verdiğini belirten Gıng, Pekin yönetiminin, üye ülkelerle örgütün hukuki yapısının düzenlenmesi konusunda çalışmak istediğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.