Öne Çıkanlar Isaac Liev Schreiber MI6 METİN UCA mali THY görevlileri rehine DHKP-C

Cumhurbaşkanı Erdoğan Amerikan CBS kanalına konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin CBS televizyonuna açıklamalarda bulundu. Erdoğan ABD'nin Suriye ve FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi konularında izlediği siyaset yüzünden hayal kırıklığına uğradığını söyledi. 

"HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIM"

Steve Kroft'un sunduğu program mehter marşı eşliğinde başladı. Erdoğan ABD'nin Gülen ile ilgili izlediği politikaya ilişkin,"Şu anda açık net söyleyeyim çünkü açık sözlüyümdür, 'hayal kırıklığına uğramadım' dersem doğru olmaz, hayal kırıklığına uğradım." açıklamasını yaptı. 

15 TEMMUZ GECESİ KORTUNUZ MU?

Sunucu Steve Kroft Erdoğan'a 15 Temmuz gecesiyle alakalı olarak "Kendiniz ve aileniz için korktunuz mu?" diye sordu. Erdoğan, "Steve, bizim inancımızda bir şey var, biz teslimiyet içerisindeyiz, biz ölüme inanmış insanlarız fakat böyle bir olayda eğer siz liderseniz, her şeyden önce halkınıza ölümsüzlüğün mesajını vermeniz lazım çünkü şuna inanıyordum, lider bir taşın arkasına saklanırsa, millet dağın arkasına saklanır." cevabını verdi.

HALK DARBEYİ ABD'NİN YAPTIĞINI DÜŞÜNÜYOR

Sunucunun "ABD'nin darbe girişimi ile ilişkisi olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine Erdoğan, "Biz şu yaptı, bu yaptı, böyle bir şey diyemeyiz ama millet bunun değerlendirmesini böyle yapıyor. Bu adam sizde niye duruyor? Sen bunu orada sakladığın sürece kusura bakma Türkiye’nin ve Türk milletinin bakışı daha başka olmayacaktır." dedi.

"HALKIMI ALDATAMAM"

Sunucu Kroft "Cevabınızdan bu algının değişmesi için hiçbir şey yapmadığınızı anlıyorum." dedi. Erdoğan ise "Halkımı aldatamam ki, halkımı bu noktada kandıramam ki. Ben dertliyim, Amerika dertli değil, benim 241 şehidim var." açıklamasında bulundu. 

ABD'NİN TERÖR POLİTİKASINI ELEŞTİRDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan programda, ABD'nin terör politikasını eleştirdi."DEAŞ ile savaşıyor diye başka bir terör örgütünü savunamazsınız. Terör örgütleri arasında 'iyi-kötü' diye ayrım yapamazsınız ancak bu konuda ABD ile anlaşamadık." açıklamasını yaptı.

TÜRKİYE'NİN HAYATİ BİR MÜTTEFİK OLDUĞU VURGUSU

ABD'li sunucu Kroft ABD yönetimi ile Türkiye'nin ilişkilerinin daha farklı olabileceği vurgulayarak, Trump ve ekibinin "Fetullah Gülen'in iade edilmesi gerektiğini" dile getirdiği dile getirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.