Öne Çıkanlar Isaac Liev Schreiber MI6 METİN UCA mali THY görevlileri rehine DHKP-C

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gündeme dair açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yemen Cumhurbaşkanı ile bir araya geldikten sonra kameraların karşısına geçti.

Düzenlenen ortak basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Ülkemize yönelik saldırılar karşısında silahlı kuvvetlerimizin top atışlarının Suriye'deki Kürtlerin vurulmasını anlayanlar öncelikle dürüst davransınlar. Türkiye angajman kurallarını uyguluyor." dedi.

TÜRKİYE YEMEN'İN YANINDADIR

Cumhrubaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Tüm uluslararası kuruluşlara yaşanan drama sessiz kalmamaları konusunda çağrıda bulunmak istiyorum. Duamız ve temennimiz, kardeş Yemen'in hak ettiği barış, huzur ve istikrara en kısa sürede kavuşmasıdır.

Yemen'deki soruna siyasi çözüm bulmaya yönelik çabalar devam ediyor, sorunlara kalıcı çözüm bulunması ancak siyasi diyalog ve meşru devlet makamlarına saygı temelinde bir mutabakatla mümkündür. Bu çerçevede 2216 sayılı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararının tüm taraflarca uygulanması çok önemlidir.

RUSYA'NIN SALDIRILARI

Rusya'nın Suriye'de rejimle birlikte sivil halkı öldürmeye yönelik operasyonları devam ediyor.

PYD VE YPG TERÖR ÖRGÜTÜDÜR

Batılı dostlarımıza tekrar sesleniyorum; PYD ve YPG terör örgütüdür, kimse bunu farklı yöne çekmesin.  Aynı şekilde DAEŞ de bir terör örgütüdür. Bunlara karşı koalisyon güçleriyle bir hareketin içerisindeyiz.

ÖNCE DÜRÜST DAVRANSINLAR

Ülkemize yönelik saldırılar karşısında silahlı kuvvetlerimizin top atışlarının Suriye'deki Kürtlerin vurulmasını anlayanlar öncelikle dürüst davransınlar. Türkiye angajman kurallarını uyguluyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.