Öne Çıkanlar esed chp komplohaber musul ahmet hakan

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan nefsi müdafaa açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "UNESCO Gastronomi Kenti: Gaziantep" programında konuştu. Ankara saldırısına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

NEFSİ MÜDAFAA KONUSUNDA KARŞIMIZA KİM ÇIKARSA TERÖRİST SAYARIZ

"Şundan emin olunuz, Türkiye kendisine yönelik her tehdide ve saldırıya karşı cevabını katbekat fazlasıyla veriyor, vermeye de devam edecek. Kimse Türkiye'nin meşrü müdafaa hakkını engelleyemez. Nefsi müdafaa konusunda karşımıza çıkanı terörist sayarız.

Türkiye, karşı karşıya olduğu tehditlerle mücadele noktasında, Suriye'de ve terör örgütlerinin yuvalandığı her yerde gerekli gördüğü her türlü operasyonu yapma hakkına sahiptir. Terörün kendi gündemini dayatmasına izin vermeyiz. Bunun, ülkelerinin toprak bütünlüğüne hakim olamayan devletlerin egemenlik haklarıyla bir ilgisi kesinlikle yoktur. Tam tersine bu durum, Türkiye'nin egemenlik haklarına sahip çıkma iradesiyle ilgili bir durumdur. Ülkemizin bu hakkını engellemeye yönelik tavırları, kimden gelirse gelsin doğrudan Türkiye'nin varlığına yönelik bir girişim olarak kabul ediyoruz.

TÜRKİYE'NİN ANGAJMAN KURALLARI...

Türkiye, angajman kurallarını sadece kendisine yönelik fiili saldırılarla sınırlı olmaktan çıkarıp PYD ve DAEŞ başta olmak üzere her türlü terör tehdidini kapsayacak şekilde genişletme hakkını kullanacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hiçbir vatandaşının canı, dünyanın herhangi bir bölgesinde yaşayan vatandaşlarının veya insanlarının canlarından daha az değerli değildir. Aynı şekilde Suriye'de, Irak'ta, Filistin'de, Ukrayna'da ve dünyanın çeşitli bölgelerinde katledilen hiçbir mağdurun, mazlumun canı da Batı ülkelerindeki insanların canından kıymetsiz görülemez.

TÜRKİYE DÜNYANIN EN GÜVENİLİR ÜLKELERİNDENDİR

Bu ülkelerin, kendi vatandaşlarına yönelik saldırılar karşısında çok şiddetli tepki verirken, Türkiye'ye sadece sabır ve metanet telkin etmeleri samimiyetsizliktir. (Türkiye'nin) Ankara'daki son terör eylemi dahil, topraklarına, vatandaşlarına, birliğine, beraberliğine yönelik tüm saldırıları gerekirse kaynağında bertaraf etmekteki kararlılığını bir kez daha ifade ediyorum. Türkiye dünyanın en güvenli ülkelerindendir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emine Özcanlı 8 yıl önce

Sadece samimiyetle eniçten gelen bir sesle konuşmuş Sn. Başkanımız Allahcc.yardımcısı olsun.

Avatar
Nazka 8 yıl önce

Turk milleti gjavur fitnel

Avatar
Nazka 8 yıl önce

Turk milleti gjavur fitnelerinden korkmaz...