Öne Çıkanlar PKK haber diyarbakır HDP rus uçağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Demirtaş'a yüklendi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde basın toplantısı düzenledi.

Suudi Arabistan'daki görüşmelerinde Suriye, Irak, Yemen, Libya başta olmak üzere, bölgedeki kritik konularla ilgili değerlendirmelerde bulunacaklarını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Suriye'de siyasi çözüm için çabaların yoğunlaştığı bu süreçte Suudi Arabistan ile dayanışma ve istişare halinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şunu bir kez daha vurgulamak isterim. Bizim amacımız başta Suriye olmak üzere tüm kriz bölgelerine adaletli, sürdürülebilir ve kalıcı barışın tesisidir. Sorunun çözümü noktasında Türkiye'nin ortaya koyduğu tezler, teklifler ve tavsiyeler bellidir. Bölgenin dinamiklerini, sosyolojisini ve tarihini dikkate almadan atılacak adımların sadece zulüm ve gözyaşı getireceği açıktır.

''EMRİVAKİLERLE YOL ALINAMAYACAĞINI ARTIK HERKESİN İDRAK ETMESİ GEREKİYOR''

Emrivakilerle yol alınamayacağını artık herkesin idrak etmesi gerekiyor. 400 bin masum insani acımasızca, konvansiyonel, kimyasal silahlarla katleden bir rejime destek verilerek bir yere gidilemez. Bunlara destek verenler de bu rejimin ortağı konumundadır. PYD, YPG gibi terör örgütlerinin etnik temizlik faaliyetlerine göz yummak, bu terör örgütlerini sırf DAEŞ ile çatışıyor diye makbul görmek, bölgedeki yangının üzerine körükle gitmek demektir. Aslında bunlar görünürde çatışıyor ama birbirlerinin destekçisi ve adeta birbirini üreten, birbirine güç veren örgütler olduğunu da bir kenara koyamayız.''

''BU EŞ BAŞKANIN YAPTIĞI AÇIK VE NET İHANETTİR''

Güneydoğu Anadolu'daki terör operasyonları, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "özerklik" ve Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) ''özyönetim'' açıklamalarına ilişkin Erdoğan, şunları kaydetti:

''Malum eş başkan hafta sonu Rusya ziyareti sonrasında kulaklarına üflenen suflelerin de etkisiyle olsa gerek birtakım hezeyanlar ifade etmiştir. Bu eş başkanın yaptığı açık ve net olarak bir provokasyondur, ihanettir. Türkiye üzerinde operasyon yapmak, ameliyat yapmak isteyen herkes boyunun ölçüsünü almıştır ve bunlar da alacaktır. Terör örgütü ve onun kuklası olan siyasetçiler, bu noktada attıkları adımlarda bugüne kadar yaptığımız uyarılarla hep dikkatli olmalıdır derken, bunlar tam aksini şu ana kadar icra etmişlerdir.

''ELE SAZ ALMAKLA VEYA NİŞANTAŞI'NDA TUR ATMAKLA TÜRKİYE PARTİSİ OLUNMUYOR''

Bu açıklamalar maalesef ismi demokratik ama uygulamaları demokrasiyle yakından uzaktan alakası olmayan bir yapı bunlar ve şunu bir defa kendileri kesinlikle bilmesi gerekiyor, halkın iradesi silahtan güçlüdür ama bunlar parlamentoya inanmış değiller, bunlar bir taraftan 'Biz Türkiye partisiyiz veya Türkiyeliyiz' demeye başladılar 7 Haziran seçimleri öncesinde, bunların bir Türkiye partisi olmadığı ortaya çıktı yani ele saz almakla veya Nişantaşı'nda tur atmakla Türkiye partisi olunmuyor.

''SUNİ TENEFFÜS YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR''

Bölgedeki kardeşlerimizin sağduyusu, güvenlik kuvvetlerimizin başarılı operasyonlarıyla adım adım yok olan terör örgütüne bu tür provokasyonlarla suni teneffüs yapmaya çalışmaktadırlar. Ne örgüt ne de onun kuklası olanlar kendilerini bekleyen akıbetten kurtaramayacaklardır. Bu eş başkanın açıklamalarıyla ilgili Diyarbakır ve Ankara başsavcılıklarımız gerekli soruşturmayı bildiğiniz gibi başlatmışlardır. Daha önce diğer eş başkanın da buna benzer birçok açıklamaları olmuştu. Bölge insanı da bu terörist ve siyasetçi güruhunun hangi senaryoların figüranlığını yaptığını gördükçe onlarla arasına mesafe koymuştur.''

Bu açıklamaların gerçek sebebini de bildiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu tür açıklamalar, kazdığı hendeğe gömülen terör örgütünün başarısızlıklarını örtme çabasının ürünüdür. Bölgedeki kardeşlerimizin sağduyusu, güvenlik kuvvetlerimizin başarılı operasyonlarıyla adım adım yok olan terör örgütüne, bu tür provokasyonlarla suni teneffüs yapmaya çalışmaktadırlar. Ne örgüt ne de onun kuklası olanlar kendilerini bekleyen akıbetten kurtaramayacaklardır. Bu eş başkanın açıklamalarıyla ilgili Diyarbakır ve Ankara başsavcılıklarımız gerekli soruşturmayı bildiğiniz gibi başlatmışlardır. Daha önce diğer eş başkanın da buna benzer birçok açıklamaları olmuştu. Bölge insanı da bu terörist ve siyasetçi güruhunun, hangi senaryoların figüranlığını yaptığını gördükçe onlarla arasına mesafe koymuştur. Ülkemizin birliğine, beraberliğine, huzuruna, kardeşliğine balta vuran bu ihanet şebekesinin hak ettikleri dersi, milletimizden ve hukuktan en kısa sürede alacağına inanıyorum. Bu ziyaretimin Suriye ve Irak başta olmak üzere tüm bölgede barışın, huzurun ve istikrarın hakim olması için bir vesile teşkil etmesini diliyorum.

''BUNDAN SONRA DA BOĞULMAYA DEVAM EDERLER''

Anayasanın ilgili maddelerine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hangi hakla kalkıp da Türkiye'nin bu mevcut üniter yapısı içerisinde, yani Güneydoğu'da, Doğu'da bu bölgelerde bir devlet kurmaktan bahsediyorsun. Anayasamızın biliyorsunuz 14. maddesi, bir defa bunların attığı bu adımlara karşı konulmuş bir maddedir. Siz böyle bir adımı bir defa atamazsınız. Böyle bir şeye zaten bu ülkenin ne milli iradesi müsaade eder ne güvenlik güçlerimiz, silahlı kuvvetleriyle, polisiyle, köy korucularıyla buna müsaade eder. Anında bizler gereğini bugüne kadar nasıl yaptıysak bundan sonra da yaparız ve nasıl o açtıkları çukurlarda şu anda kendileri boğuluyorsa, bundan sonra da boğulmaya devam ederler" ifadelerini kullandı.

''ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 3 BİNİ AŞMIŞ VAZİYETTE''

Suriye'deki son gelişmelerin, PKK terör örgütünün ülkenin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik iştahını da kabarttığını gördüklerini belirten Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"PKK'nın Suriye kolu PYD, YPG'nin elde ettiğini düşündüğü bazı kazanımları ülkemize taşıma gayreti, son terör olaylarının gerisindeki sebeplerden biridir. Biz bunlara fırsat vermedik asla da vermeyeceğiz. Şu anda güvenlik güçlerimiz son derece başarılı operasyonlara imza atıyorlar. Yurtiçinde ve yurtdışında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bini aşmış vaziyette. Bu operasyonlar ülkemizde terörü tamamıyla yok edene kadar ve bu noktada bölgeye refah, huzur getirinceye kadar, kararlı şekilde, milli güvenliğimiz için bunu tehdit olmaktan çıkarıncaya kadar devam edecektir. Tabii burada şunu da ifade etmek durumundayım.

"AĞIZLARINDAKİ BAKLAYI ÇIKARMAYA BAŞLADILAR"

Bölücü örgütün siyasi uzantıları, mevcut konjonktürden istifadeyle ağızlarındaki baklayı çıkarmaya başladılar. Bu süreç maskelerin düştüğü, gerçek yüzlerin de görüldüğü bir süreçtir.''

"YENİ ANAYASA BEKLENTİSİ VAR"

Anayasa konusundaki bir soruya Erdoğan, "Anayasa çalışmaları konusunda malum, tüm siyasi partilerin Türkiye'de toplumsal mutabakatın sağlandığı bir yeni anayasa beklentisi var. Hemen hemen bütün siyasi partiler de bunun sözünü siyasi seçimlerde meydanlarda verdiler ve seçimlerde verilen bu sözün temenni ederiz ki yerine geldiğini görürüz" yanıtını verdi.

"CERABLUS DAİŞ'TEN KESİNLİKLE TEMİZLENECEK"

"PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin de içerisinde bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin Teşrin Barajı'nı ele geçirdikleri ve dolayısıyla Fırat'ın batısına geçtikleri yönünde bazı haberler geldi. Hedeflerinin Cerablus olduğu yönünde birtakım iddialar da var. Sizin bu konudaki değerlendirmeniz ne olacak?" sorusu üzerine Erdoğan, "Bu konuyla ilgili olarak, kendi güvenlik güçlerimizin, henüz Teşrin Barajı'ndan batıya doğru geçtiklerine yönelik kesin bir haber söz konusu değil. Bu, bazı kaynakların yapmış olduğu açıklamalardır" diye konuştu.

Erdoğan, özellikle Cerablus'ta koalisyon güçlerinin DAEŞ'e yönelik attığı adım olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Birinci derecede Cerablus'u DAEŞ'ten temizlemek... Bu adım devam etmektedir. Bu, kesinlikle başarılacaktır. Irak'ta da şu anda Ramadi'de mevcut gelişme DAEŞ'in oradan sökülüp atılması, diğer yerlerde de bunlar olacaktır. Terör örgütlerinin o ülkenin milli güçlerinin sağlam durması karşısında dayanmaya evelallah tahammülü yoktur. Türkiye'de de bu noktadaki kararlılığımız çok açık, net ortadadır. PKK'ya karşı verilen bu mücadele aynı kararlılıkla devam edeceği gibi bölgede de koalisyon güçleriyle beraber atacağımız adımlar hepsi bunun bir yansımasıdır. Bu adımları da yine kararlı bir şekilde atmaya devam edeceğiz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sermet akkoyunlu 8 yıl önce

Müslüman Allahtan başka kimseden korkmaz doğru yolda devam edin Allah sizinle inş bizde doğruların arkasındayız slm