Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu haber Robert Hockett İGA

Cumhurbaşkanı Erdoğan konsoloslara sert çıktı: Siz kimsiniz ya ne işiniz var orada?
İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Bugün 95 ülkeden işadamı kardeşimizle bir aradayız. Türkiye 6 milyonluk sayı ile yurtdışında en çok vatandaşı yaşayan 10. ülke konumunda. Türk iş adamları çok büyük bir potansiyel ile dünyaya yayılıyor. İnsanlar tarihlerinde hiç yerlerinden kıpırdamasalardı medeniyetler de ortaya çıkmazdı. Demek ki insan olarak asli görevlerimizi unutmadan dünyanın her yerine gitme hakkına sahibiz.

Avrupa'da yaşayan birinin kökleri, Afrika'dan Amerika'dan çıkabiliyor. Uzağa gitmeye gerek yok. Anadolumuz... Binlerce yıldır farklı medeniyete ev sahipliği yapmış bu topraklara hepsinde miras kalmıştır.

Her dönemde insanların dünyaya yayılmalarındaki en büyük neden ekonomidir, daha iyi yaşam, rızık arayışıdır. Bu günde milyonlarca kişi dünyaya yarılıyor. Ülkemizde 3 milyonu aşkın vatandaşımız olmayan kişiyi ağırlıyoruz. Birçoğu Suriye ve Irak'taki sorunlar nedeniyle ülkemizde bulunan kişilerdir. 

TİKA için onlar modern alperenlerdir demiştim. Aynı şey sizin için de geçerli. Türkiye'yi tarihi ve kültürüyle birlikte temsil ediyorsunuz. Sizler bulunduğunuz yerde, otuşurunuzla iş yapma tarzınızla ülkemizin birer temsilcisi olduğunuzu unutmamalısınız.

Diaspora kavramı bende soğukluk hissi uyandırıyor. Pek sevmem çünkü, bu ifade aslında kopmak kökünden geliyor. Yani milletin kopmak... Halbu ki biz nerede yaşarsak yaşayalım geçmişini tarihini unutmayan bir milletiz. Bakınız ecdadımız Ortaasya'dan geleli bin yıl olmuş. Ama hala biz oraları atayurdu olarak kabul ediyoruz. Her fırsatta gidip kardeşlerimizle kucaklaşıyoruz. 

Bizim geçmişimizde asla sömürgecilik lekesi olmadığı gibi, biz millet olarak bu psiklojiye tahammül edebilecek yapıda değiliz. Yurdışında sömürge durumudan rahatsız olmayan bunu benimsemiş oldukları gördükçe üzülüyoruz. halbuki sahip oldukları zenginlikleri kendileri için kullanabilseler bulundukları yerden daha ileride olabilir. O nedenler biz ne yaparsak yapalım manevi değerlerimizden asla vazgeçmeyeceğiz. 

Her birinizin birer cesaret çiçeği olarak hareket ettiğinize inanıyorum. Yurtdışında kendinizi kabul ettirmenin ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliyorum. Türkiye 2003-2014 yılları arasında yılda ortalama yüzde 4,8 büyüyerek cumhuriyet tarihinin ekorunu kırmıştır. Türkiye OECD ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülke konumundadır.

Son 13 yılda gelen doğrudan yatırım rakamı 165 milyar dolardır. Sadece geçen yıl 13,5 milyar dolarlık yatırım gelmiştir. Bir dönem 22,5 milyar dolara kadar çıktık.

"2023 HEDEFLERİMİZİ ENGELLEYEMECEKLER"

Geçen yıl otomobil satışında rekor kırılmıştı. Bu yıl da devam ediyor. Beyaz eşya satışları da aynı şekilde. Bunlar refahın göstergeleridir. Cari açık konusunda olumlu yönde ilerlemeyi sağladık. Enflasyon yüzde 10'un altındaki seyrini sürdürüyor. İstihdamda bir önceki yıla 700 bin artış olmasına rağmen, işgücüne katılım çok olduğu için düşük göründü. Ekonomideki toparlanış sürüyor. Ne terör ne de bölgesel sorunlar, ne de ülkemizin önünü kesmek isteyenler 2023 hedeflerimizi engelleyemecekler. 

"İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMAMIŞ MAHLUKLAR"

Biz ne zaman Yeni Türkiye dedik, işte o zaman akılla izah edeyemeyeceğimiz hadiseleri önümüzde bulduk. Türkiye'nin güney sınırında terör örgütünün başlattığı kalkışmayı hayatın doğal akışına uygun saymak mümkün mü?. Sen havalimanı yapacaksın, havalimanını vuracak. Bunu orada yaşayan Kürt kardeşlerimize yapıyoruz. Böyle bir şey olabilir mi? İnsanlıktan nasibi almamış mahluklar bunlar. Bunlara methiyeler düzen sözde akademisyenlere bunlara bir şey diyebilir mi?

CAN DÜNDAR'IN DURUŞMASINA KATILAN KONSOLOSLARA SERT TEPKİ

Dün malum gazetecinin duruşması vardı. İstanbul'daki konsoloslar mahkemeye geliyor. Siz kimsiniz ya... Ne işiniz var? Diplomasinin de bir adabı var. Burası senin ülken değil. Burası Türkiye. Sen konsolosluk binası içinde hareket edebilirsin. Diğerleri izne tabidir. Bunlar bu ülkenin içinde gövde gösterisi yapabilecek kadar haddi tecavüz yapıyor. Oynan oyunu ortaya koyması açısından güzel bir örnek. Demokrasi, özgürlük lafını dillerinden düşürmeyenlerin, darbecilerle karşı karşıya olduklarını tercihlerinin hangisinden yana olduğunu görebiliyoruz.

Bu güzel ama zor coğrafyada yaşayayabilmenin, mesafe alabilmenin yolu millet olarak birlik ve beraberliğini güçlü tutmaktan geçiyor. Tek bayrak, tek millet, tek vatan diyorum. Bu bir slogan değil... Varlığımızın temel taşı. Tek milletin tek bayrağı var. Bağımsızlığımızın temsili hilaldir. Yıldız şehitlerimizin her biridir. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakan acar 8 yıl önce

Kim, hangi ülkenin konsolosları katıldı bilmiyorum ama, ben reisin yerinde olsam,sınırdışı ederdim bu dümbükleri. Kimsede bi bok yapamaz. Biraz kadife eldivenin içindeki demir yumruğu masaya sert vurmak lazım. Eski Türkiye yok artık. Ayık olsunlar...

Avatar
Asim 8 yıl önce

Yazık dundar ve gül de kendilerini avuttular şimdilik zannediyorlarki ingiliz hollanda diyer ülkeler bize destek veriyor doğrusu Size destekleri vatana millete ihanet ettiyinizden dolayıdır bakın bakalım bir daha ki mahkemede yanınızda dyrabileceklermi