Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ komplohaber ahmet davutoğlu

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: DAEŞ'ten kim petrol alıyor belgeleriyle elimizde
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, DAEŞ'ten petrol alındığı iddialarıyla ilgili, DAEŞ'ten petrolü Türkiye'nin almadığını ancak başka devletler tarafından DAEŞ'ten petrol alındığını vurgulayarak, "DAEŞ'ten kimin nasıl petrol aldığını biliyoruz. Belgeleriyle elimizde var." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Türkiye'nin DAEŞ'ten petrol aldığı iddialarını değerlendirip, "DAEŞ'ten kimin nasıl petrol aldığını biliyoruz. Belgeleriyle elimizde var" diyerek, iddiaların merkezindeki Rusya'ya gözdağı verdi.

İsrail'den gaz alınıp alınamayacağı yönündeki soruya ise Kalın, "Mavi Marmara için tazminat ve Gazze'ye ambargonun tamamen kaldırılması. Bu şartlar sağlanmadıkça İsrail'le herhangi bir ilişki kurmamızın ihtimali yoktur" şekli,nde cevap vererek İsrail'le kapıları kapattı.

İbrahim Kalın'ın konuşbasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Suriye krizi sona erdirilmeden terör ve mülteci sorunu çözülemez

"Suriye'nin geleceğinde Esed'in yeri yok. Küresel gündem haline gelen mülteci meselesi Suriye'deki sorunun çözüme kavuşturulmadan bitmesi mümkün değil. Suriyeli muhalifler birlik, beraberlik içinde hareket etmeli. Suriye krizi sona erdirilmeden terör ve mülteci sorunu çözülemez"

"Türkiye net bir duruşa sahip"

"Rusya ile ilişkilerimize yönelik Cumhurbaşkınımızın açıklamaları oldu. Biz gerilimi yükseltmek istemiyoruz. Diplomatik dilin devreye sokulması büyük önem arz ediyor. Türkiye hava sahası ihlal edilmiş bir ülke olarak net bir duruşa sahip"

"Bin 200 kişi gözaltına alındı"

"Rusya'nın DAEŞ hedeflerini vurmasıyla bir sorunu yoktur. Tam aksine Türkiye'de DAEŞ'e karşı mücadele vermektedir. Rusya tarafından DAEŞ hedefe alınarak siviller vurulmaktadır. Bayırbucak Türkmenleri vurulmaktadır. Türkiye elinden gelen güvenlik tedbirlerini almaktadır. DAEŞ'e katılan yabancı savaşçıların çoğu Avrupa'dan gelmektedir. DAEŞ'le bağlantılı bin 200 kişi gözaltına alındı. Kaynak ülkeler yabancı savaşçı sorununa karşı içeride önlem almalı"

"Bayırbucak Türkmenleri vurulmaktadır"

"Rusya'nın DAEŞ hedeflerini vurmasıyla bir sorunu yoktur. Tam aksine Türkiye'de DAEŞ'e karşı mücadele vermektedir. Rusya tarafından DAEŞ hedefe alınarak siviller vurulmaktadır. Bayırbucak Türkmenleri vurulmaktadır"

"Türkiye elinden gelen güvenlik tedbirlerini almaktadır"

"Türkiye elinden gelen güvenlik tedbirlerini almaktadır. DAEŞ'e katılan yabancı savaşçıların çoğu Avrupa'dan gelmektedir"

"Belgeleriyle elimizde"

"Türkiye'nin DAEŞ petrolünü aldığı aldığı iftiraları yalanlandı. ABD'de bunu açıkladı. Türkiye propaganda savaşına karşı da mücadele ediyor. Türkiye propaganda savaşına karşı da mücadele ediyor. Kimlerin DAEŞ petrolünü aldığını iyi görüyoruz. DAEŞ'ten kimin nasıl petrol aldığını biliyoruz. Belgeleriyle elimizde var Suriye ve Rus vatandaşları yaptırım listesinde"

"Cami yakmaya kadar vardırdı"

"PKK'lı teröristler artık saldırılarını cami yakmaya kadar vardırdı. Dünyanın tepkisi nerede? Dünya kamuoyundan PKK'ya karşı da beklentilerimiz var. Operasyonlar sürüyor. Şehitlerimizi de Allah'tan rahmet diliyorum"

"Irak'ın egemenliğini savunuyoruz"

"Türkiye, TSK 2014'ten beri DAEŞ'le mücadele eğitimi veriyor. Irak'ın toprak bütünlüğü ile ilgili hassasiyetimiz son derece nettir. Irak'ın egemenliğini savunuyoruz"

"Akışta sıkıntı yok"

İran doğalgazının yarıya düşmesiyle ilgili soruya:

"Dün gece metydana gelen teknik arızadan dolayı nakilde bir sıkıntı oluşmuş. Bugün aksaklık giderildi. Akışta sıkıntı yok"

"İsrail'le herhangi bir ilişki kurma ihtimalimiz yoktur"

İsrail Başbakanı Netanyahu, doğalgaz satışı ile ilgili İsrail'in Türkiye ile görüştüğünü ifade etmiş, alternatif ülkelerle de İsrail gazının ihracatı ile ilgili temasta olduğunu belirtmişti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın konuyla ilgili olarak, "İsrail'le ilişkilerimizin tekrardan başlaması için 3 şartımız vardı. Biliyorsunuz birincisini yerine getirip Mavi Marmara için özür dilediler. İkinci ve üçüncü şartımız henüz yerine getirilmiş değil. O şartlar da Mavi Marmara için tazminat ve Gazze'ye ambargonun tamamen kaldırılması. Bu şartlar sağlanmadıkça İsrail'le herhangi bir ilişki kurmamızın ihtimali yoktur." dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.