Öne Çıkanlar esed erdoğan DAEŞ chp galatasaray

Davutoğlu AKSEM'de ilk dersini verdi

Başbakan Davutoğlu Haliç Kongre Merkezi'nde AK Parti Sürekli Eğitim Merkezi'nin (AKSEM) ilk dersini verdi.

Başbakan Davutoğlu konuşmasında, "Biz siyasi ahlakı bu anlamda kendi özümüzde en temel meselemiz olarak ele alacağız. 14 yıl içinde Cumhurbaşkanımıza, bana ve teşkilatlarımıza çok sayıda saldırı oldu ve emin olun bunların hiçbiri bizleri yıkamaz. Aksine her saldırı bizi güçlendirdi. 7 Haziran'da ayağımızın tökezlediğini sananlar 1 Kasım'da işin aslını öğrendi. Aramızda şahsi menfaat gözetenlerin yeri yoktur ve olamaz. AK Parti hareketinde nepotizme izin yoktur" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

"AK PARTİ HAPSEDİLEBİLECEK BİR HAREKET DEĞİLDİR"

"AKSEM'in ilk dersinde bizlerle bir arada olan değerli kardeşlerim. Bugün müstesna bir gün. Türk siyasi tarihinde çığırlar açan AK Parti hareketi yeni bir çığırın peşinde. Hiçbir siyasi partinin hayata geçiremediği büyük bir hamle. İlk kez bir siyasi parti kendi üyelerini eğitmek ve bütün halka açık faaliyetlerde siyasi hayatı daha sağlam temellerde inşa etmek için yola çıktı.

Yeni bir siyasi hamlenin peşindeyiz. Bizim siyasetimiz bilgiye, irfana, hikmete ve ahlaka dayanır. Bu yeni hamlenin teşkilatımıza diğer siyasi partilere de örnek olur diye düşünüyorum.

Sayın Cumhurbaşkanımızın büyükşehir belediye başkanlığından bu yana İstanbul büyük hamlelerin öncüsü oldu. Her siyasi parti, hareket, sosyal hareket tarihe diğerlerinden farklı olduğu özelliklerle mührünün vurur. AK Parti herhangi bir siyasi konjektürde çıkmış ve hapsedilebilecek bir hareket değil.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ KONJONKTÜRE HAPSEDİLEMEZ"

Bizim hareketimiz her şeyden önce insanlığı kuşatan kadim bir geleneğin ürünüdür" ifadelerini kullanan Başbakan Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "AK Parti Türkiye Cumhuriyeti gibi belli konjonktürel şartlarda ortaya çıkmış bir siyasi yapı değildir. Türkiye Cumhuriyeti de konjonktüre hapsedilemez, AK Parti de konjonktüre hapsedilemez. Köklü bir gelenekten geliyoruz, güzel bir geleceğe yürüyoruz.

"AK PARTİ MİLLİ DEMOKRASİ HAREKETİDİR"

AK Parti millidir, yerlidir, bu toprakların ürünüdür ve Türkiye Cumhuriyeti'nin gerçek muhtevası itibarıyla istiklal savaşını ortaya koyan değerler neyse o değerlerin sözcüsüdür, takipçisidir.

"BİZ SİYASETİN ÖZNESİ OLMAYA GELDİK"

Biz siyasetin nesnesi olmaya değil siyasetin öznesi olmaya geldik, siyasetin öncüsü olmaya geldik" diyen Başbakan Davutoğlu, "Biz tarihin nesnesi değil tarihin öncüsü olmaya geldik. Onun için mazlum milletlerin sesi bizim sesimizdir. Onun için bakınız birçok dost ülkede AK Parti adı başka partilere ilham oldu.

"AK PARTİ HAREKETİNDE NEPOTİZME İZİN YOKTUR"

AK Parti siyasi bir harektten önce, ahlaki bir harekettir. Ahlaki özden kopan bir hareket, belli bir zaman sonra sadece 'çıkar grubu'na döner. AK Parti'liler diyecek ki biz ahlaki bir hareketin peşindeyiz. Biz adaleti temsil eden Hz. Ömer'in adaletini sadece anlatmak için değil yaşamak için okuduk. Biz siyasi ahlakı bu anlamda kendi özümüzde en temel meselemiz olarak ele alacağız. 14 yıl içinde Cumhurbaşkanımıza, bana ve teşkilatlarımıza çok sayıda saldırı oldu ve emin olun bunların hiçbiri bizleri yıkamaz. Aksine her saldırı bizi güçlendirdi. 7 Haziran'da ayağımızın tökezlediğini sananlar 1 Kasım'da işin aslını öğrendi. Aramızda şahsi menfaat gözetenlerin yeri yoktur ve olamaz. AK Parti hareketinde nepotizme izin yoktur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.