Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ esad komplohaber

Davutoğlu - Bahçeli görüşmesi sona erdi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli görüşmesi sona erdi. Görüşmede yeni anayasa, TBMM İç Tüzüğü ve reformları konuları ele alındı.

Bahçeli'nin Meclis'teki makamında gerekleşen görüşme, 1 saat 40 dakika sürdü. Görüşmenin ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, görüşmeye ilişkin notları aktardı. Öztürk, Başkanlık Sistemi sorusuna ilişkin "Sayın Başbakan'a Başkanlık Sistemi'ni zinhar kabul etmeyeceğimizi söyledik" dedi.

Ahmet Davutoğlu ve Devlet Bahçeli görüşmesinden son haberler:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, AK Parti-MHP görüşmesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

MHP'li Oktay Öztürk'ün açıklamaları:

Bizim teklifimiz sanki süreç devam ediyormuşcasına mutlaka anayasada değişiklik süreci yaratılmalı. 2011'den beri devam ediyormuş gibi gündeme gelip konuşulmadı. Başbakan tarafındanda kabul gördü, bu noktadaki hassasiyetlerimizi de ortaya koyduk. 21. yüzyılda Türk devletinin önünde engel teşkil edenlerin anayasadan ayrılması gerekiyor. Anayasa noktasında hem fikiriz. Anayasa değişikliği dikkate alınınca, iç tüzük değişikliği de gündeme geldi. İç Tüzük ile komisyon çalışması var idi, onunda kaldığı yerden devam etmesi tekliflerinde bulunuldu.

"BAŞKANLIK SİSTEMİ'Nİ ZİNHAR KABUL ETMEYECEĞİZ"

Biz MHP olarak, 93 yıllık bir parlamenter tecrübe olarak, parlamenter sistemi aksayanlar tarafı var ise bunların mutlaka gözden geçirilmesini söyledik. Düzeltilmeli ve yolumuza öyle devam etmeliyiz. Başbakan bu noktada hayır parlamenter sistem olmaz gibi bir tabir kullanmadı ama Başkanlık Sistemi'nde konuşmak gerektiğini belirtti. Başkanlık Sistemi'ni zinhar kabul etmeyeceğimizi belirttik, her konuyu tartışırız ama bu sistemin yaşanan şartlar neticesinde böyle bir konuyu tartışmanın bile lüks olduğunu ifade ettik. Cumhurbaşkanı yetkileri konusunda Başkanlık Sistemi'ne karşı olduğumuzu belirttik.



"6 AYDA BİTERSE İYİ OLUR DÜŞÜNCESİ VAR"

Parlamentoda bulunan bütük partilerin eşit şekilde temsil edilmesi, yeni anayasa üzerinde çalışılması kararı alındı. Akıllarında 6 ayda biterse iyi olur gibi bir düşünce var, komisyon kendisi ifade edecek, komisyon kurulduğu zaman kararlaştırılacak.

"DEVLETİN ÇÖZÜLMESİNE NEDEN OLACAK ADIMLAR..."

Anayasa değişikliği söz konusu olduğu vakit, hassasiyetimizin olduğu noktaları gündeme getirdik. Davutoğlu bunlarda sıkıntı olmadığını belirtti. Biz işin özü olarak anayasının problemlere çözüm getirmesini isterken devletin çözülmesine neden olacak adımların atılmasını istemediğimizi belirttik.

"FLU BAKIYORUZ DEDİK AMA..."

Parlamentoda bulunan bütün partiler dedik, flu bakıyoruz dedik ama parlamentoda bütün partilerin iştirak edeceği bir komisyon diledil. Üye sayısı telafuz edilmedi ama eşit sayıda katılım olması gerektiğini belirttik. Terörle mücadelede kararlı olmaları gerektiğini, bize ihtiyaç duydukları vakit Meclis'te her türlü görevi yapacağımızı belirttik, yeterki terörden kurtarılsın.

BAHÇELİ-DAVUTOĞLU ARASINDA 1982 ESPRİSİ

1982 yasası oylanırken Davutoğlu 'Hayır'dediğini belirtti. Genel Başkanımız Bahçeli ise 'O günden beri Hayır'cısınız' diye espri yaptı.

Başbakan Davutoğlu ile MHP lideri Bahçeli arasındaki görüşme başladı.

Davutoğlu'na görüşmede, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı eşlik ediyor.

Görüşmeye, Bahçeli ile MHP genel başkan yardımcıları Semih Yalçın ve Oktay Öztürk, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ile MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural katılıyor.

Bahçeli, Davutoğlu ve beraberindekileri makamının girişinde kapıda karşıladı. Davutoğlu ve Bahçeli, foto muhabirlerine poz verdi.



DEVLET BAHÇELİ 'KAMERA'DAN VAZGEÇTİ

MHP Lideri Bahçeli, öncelikle "kamera" eşliğinde görüşme talebinden vazgeçti. Bahçeli, geçen sefer Davutoğlu ile görüşmeye girerken yanında bulunan çantada hükümet programı ve bakanlıkların dağılımına ilişkin dosyaların yer aldığını, sonradan açıklamıştı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.